Mot Berlin!

Längtar du också efter att ses? Och resa? Följ med på församlingsresa till Berlin våren 2022 med bonus: några uppstartskvällar i höst.

Nu när vi funderar över vad vi ska göra efter Corona, så är det två saker som många av oss längtar efter – att få träffas och att resa tillsammans med andra. Vi planerar en resa till Berlin – och då är det precis det som händer; Vi reser med andra trevliga människor från Partille församling och besöker en fantastisk stad där det finns mycket att upptäcka!

Vi hade gärna rest direkt nu på sensommaren men det känns tryggare att avvakta lite och resa:
20-24 april våren 2022, onsdag- söndag i veckan efter påsk
Vi reser med buss, bor på ett bra hotell och under ledning av Ralf Peters upptäcker vi staden och dess historia. Vi kommer bland annat att besöka minnesplatsen för Berlinmuren vid Bernauer Strasse, lära oss mer om det judiska livet i Berlin och åka till förintelselägret i Sachsenhausen. Samtidigt som det ges tillfälle för sightseeing och egna aktiviteter.

Tanken är också att vi får gå på den tyska teologens Dietrich Bonhoeffers spår, utforska platser som var viktiga i hans liv och att få höra vem denna person var som fängslades och mördades pga sitt motstånd mot Hitler.

Påsken 2022 må kännas långt bort...
Därför vill vi gärna förbereda resan med er redan under höstterminen:
Vi ses tre onsdagskvällar i Partille församlingshem, Lilla entrén:
• 15 sep • 13 okt • 10 nov kl.18.30

-då vi få lära känna varandra och höra lite mer om vårt resmål, om Dietrich Bonhoeffer och roliga tyska traditioner. Vi äter en enkel kvällsmåltid (tysk ”Abendbrot”) och har trevliga kvällar tillsammans.

Du behöver inte nödvändigtvis vara med på dessa höstkvällar för att kunna följa med till Berlin, men skulle det bli kö till de 30 tänkta platserna på resan så får de som har anmält sig till denna grupp förtur.

Kostnad? Anmälan?
Själva resan är naturligtvis inte färdigplanerad ännu. Men vi räknar med en kostnad på mellan 4000:- och 5000:- för bussresa, fyra övernattningar på ett bra hotell med frukost och inträde till alla platser vi besöker (inkl. sightseeing i buss en förmiddag).

Hör av dig till Ralf Peters eller Ingrid Holtsung för att anmäla dig till gruppen och resan.

Ralf Peters

Präst │Partille församling

Ingrid Holtsung

Diakon │Partille församling

Partille församlingshem • lilla entrén

Partille församlingshem Lilla entrén  - på sidan mot kommunhuset.
Barnverksamhetens och Hela människans lokaler mm.
Gamla Kronvägen 36, Partille │Busshållplats • Partille centrum