Livets högtider

Kyrkan finns med i glädje och sorg, genom livets viktiga ögonblick.

Från 1 juni

Regeringen har infört ett antal begränsningar med hjälp av pandemilagen. Den 1:a juni 2021 kommer anpassade restriktioner vad gäller antalet deltagare för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. 
Vid dop, vigsel och begravningsgudstjänst i en kyrka kan man vara max 50 personer på anvisade platser - om lokalen tillåter det.
Utomhus kan man vara 100 personer, om man kan hålla goda avstånd och undvika trängsel. De som samlas ska förstås inte ha några sjukdomssymptom.

OBS! Folkhälsomyndigheten avråder fortfarande från fester, middagar och andra privata sociala träffar med personer utöver dem du normalt träffar. Uthyrning av lokal för privata fester med fler än 8 personer är fortsätt ej tillåten.​ Först i steg två (som preliminärt införs 1 juli) höjs antalet deltagare på privata fester i hyrda lokaler från nuvarande 8 till 50.​

Du som planerar har säkert många frågor med tanke på coronaviruset. Hör av dig till expeditionen och prata med prästen, så får du hjälp med att planera och anpassa din högtid så att den kan ske på ett ansvarsfullt sätt.