Livets högtider

Kyrkan finns med i glädje och sorg, genom livets viktiga ögonblick.

Vi följer nya skärpta restriktioner med max 8 deltagare för alla samlingar i alla lokaler.
- Undantag gäller vid kyrklig och borgerlig begravning, urnnedsättning eller liknande, där 20 personer plus personal kan delta.

I våra kyrkor anpassar vi oss efter de rådande rekommendationerna. Gränserna för hur många som får samlas, gäller också våra kyrkor och lokaler. De som samlas ska förstås inte ha några sjukdomssymptom. Svenska kyrkan hjälper dig att finna formerna för hur vi kan göra i denna speciella situation.

Du som planerar har säkert många frågor med tanke på coronaviruset. Hör av dig till expeditionen och prata med prästen, så får du hjälp med att planera och anpassa din högtid så att den kan ske på ett ansvarsfullt sätt. Tänk över möjligheten hålla högtiden i kretsen av dina närmaste och spara festen eller samlingen till senare.

Dock - vänta inte med begravningar. Det kan bli ont om tider framöver, och det är viktigt för alla omkring att få komma vidare i sitt sorgearbete.