Livets högtider

Kyrkan finns med i glädje och sorg, genom livets viktiga ögonblick.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer
I våra kyrkor anpassar vi oss efter rådande rekommendationer. Gränserna för hur många som får samlas, gäller också våra kyrkor. De som samlas ska förstås inte tillhöra riskgrupperna eller ha symptom. Svenska kyrkan hjälper dig att finna formerna för hur vi kan göra i denna speciella situation.

Du som planerar har säkert många frågor med tanke på coronaviruset. Hör av dig till expeditionen och prata med prästen, så du hjälp att planera och anpassa din högtid så att den kan ske på ett ansvarsfullt sätt. Tänk över möjligheten att boka om dop och vigsel till ett senare tillfälle, eller njut av högtiden i kretsen av dina närmaste och spara festen till senare.

Dock - vänta inte med begravningar. Det kan bli ont om tider framöver, och det är viktigt för alla omkring att få komma vidare i sitt sorgearbete.