Livet i Coronas spår

Studiegrupp med föredrag och samtal i Partille, med start 10 september

Livet har förändrats i Coronas spår – men säkert också sättet hur vi ser på oss själva, vårt samhälle och inte minst på framtiden.
Ännu är krisen inte över – och det är fortfarande svårt att förstå hur mycket Corona egentligen påverkar oss.

Hur har vårt sätt att möta andra människor förändrats förutom att vi inte längre tar varandra i handen? Hur klarar vi av isolation och ensamhet, gråheten i vardagen?

Hur kan det komma sig att Folkhälsomyndighetens presskonferenser kl.14 har blivit viktiga inslag i våra liv? Facebookgrupper som ”Vi stöttar Anders Tegnell” har fler än 100.000 medlemmar samtidigt som det nu poppar upp grupper med rubriken ”Avgå Anders Tegnell”.

Hur förändras vår syn på vetenskapen och politiken? Och hur förändras vår kyrka och vårt sätt att tro?

Vi vet inte ännu – kanske det växer något positivt ur det här och vi inser hur sårbar vår planet är och att vi nu på allvar måste hitta mer hållbara sätt att leva? Kanske vi behöver tänka efter hur vi behandlar de ”äldre äldre” i vårt samhälle?

Det kan vara bra för oss att starta en gemensam tankeprocess, prata om våra egna upplevelser. För det kan hjälpa oss att hitta vår egen roll i detta nya som är så svårt att beskriva. Vi behöver ta oss tid att betänka vår egen tro och för att hitta nya sätt att leva.

Vi träffas följande sex torsdagskvällar kl.18.30-20.30 i Partille församlingshem, lilla entrén: 10 sep • 24 sep • 8 okt • 15 okt • 29 okt • 19 nov. Vi börjar varje kväll med ett enkelt kvällsfika. Ingen kostnad.

Vill du vara med i detta samtal anmäl dig senast den 3 september:
Ralf Peters eller Frank Lorentzon, uppgifter nedan.
Begränsat antal platser.

Ralf Peters

Präst │Partille församling

Frank Lorentzon

Präst │Partille församling

Partille församlingshem • lilla entrén

Partille församlingshem Lilla entrén  - på sidan mot kommunhuset.
Barnverksamhetens och Hela människans lokaler mm.
Gamla Kronvägen 36, Partille │Busshållplats • Partille centrum