Jul till fler!

Ge en gåva till ekonomiskt utsatta barnfamiljer i Partille. Kan DU vara med och hjälpa?

”Jul till fler” hjälper 30 barnfamiljer i Partille som har det kämpigt ekonomiskt. De får kassar med julmat och julklappar till barnen. Du har möjlighet att bidra.

Helen Hedman Sten är diakon i Svenska kyrkan och håller i trådarna för insamlingen.

-Behovet är tydligt. Det finns barnfamiljer som har det tufft. Till exempel om man blir arbetslös eller utförsäkrad, och om man är ensamstående. Vid jul är det extra kännbart att inte kunna ge barnen julmat och att inte ha råd att köpa några julklappar alls.

Sedan 2015 har Svenska kyrkan och ICA Maxi Allum samarbetat. Michael Strindeborn, butikschef, tycker att det känns bra att kunna hjälpa till.

-Vi gör det tillsammans med våra kunder. Och jag kan tänka mig att de känner så som jag känner – man vill hjälpa till. Vi behöver vara snälla mot varandra, säger han.

ICA bjuder på kassar med julmat till de berörda familjerna.

-Jag själv är i mitt i barnfamiljslivet och familjen är ju det finaste man har. Jag har full respekt för att människor kan hamna i utsatta situationer och då vill jag hjälpa de familjerna.

Helen Hedman Sten berättar att för många av familjerna innebär julmaten och julklapparna en stor lättnad och att man kan glädja sig över julen istället för att oroa sig.

-Det betyder också mycket att någon annan förstår att det kan vara tufft. Man står inte ensam. Sedan blir många också överraskade och förundrade. Man har fått veta att man ska få hjälp, men kanske inte förstått vidden av det, säger Helen Hedman Sten.

Text: Maria Lokrantz

Hur kan du vara med och hjälpa?

Svenska kyrkan i Partille samarbetar med ICA Maxi Allum som skänker matkassar via diakonerna. Du kan vara med och stödja:

Köp julklapp eller presentkort

Köp julklapp till barn i åldern 0-6 år (ny, oinslagen), eller ett presentkort till de större barnen, 7-18 år.

Lämna på något av följande ställen:
ICA Maxi Allum, förbutiken:
Alla dagar kl.06-20 t.o.m. 16 dec.
Partille församlingshem, stora entrén/exp:
Mån-tis,  tors-fre kl.9-12 • ons kl.13-16, senast 17 dec.
Furulundskyrkan
Söndagar kl.16-20, t.o.m. 12 dec
Kontakt • diakon Helen Hedman Sten 0709-27 63 19

Ge en gåva

Swish 123 363 25 51 eller BG 550-5318
- senast 16 december 2021.
Skriv på meddelanderaden: "Jul till fler 2021"
Alla gåvor används till behövande i vår kommun.

God Jul - till alla!
Tillsammans hjälps vi åt att glädja barnen och deras familjer.