Hälsoprojekt

RIA driver ett projekt för stärkt livskvalitet

Om hälsoprojektet

Bakgrund

RIA i Partille har fått ett stipendium för att starta ett hälsoprojekt som ska förbättra livssituationen för män och kvinnor som drabbats av fysisk eller psykisk ohälsa. Vi vänder oss till alla som är i behov av en förbättrad livssituation.

Syfte

Genom projektet vill RIA vara med och skapa möjligheter för en meningsfull tillvaro, öka rikedomen i den enskildes liv och bidra till stärkt livskvalitet och framtidstro.

Aktivitet och kreativitet Motion, aktivitet, en grön miljö och näringsrik mat är alla viktiga komponenter för att uppnå en god hälsa.

Exempel på aktiviteter vi erbjuder är odling, promenader i skog och mark, kanotpaddling, måleri, handarbete och enklare snickerier.

Vi ses  i Ansgarskyrkan i Sävedalen
Våren 2019 │30 januari- 31 maj

VÄLKOMMEN måndag, tisdag och onsdag

10.00 Samling och kort introduktion till dagen
Presentation av dagens aktiviteter, närvarocheck, tankar för dagen.

10.15-11.15 Aktivitetspass 1
Promenad eller annan fysisk aktivitet

11.15-12.15 Fika med frukt och grönsaker
Vi delar tankar kring hälsa och livsstil under samtal och fikar nyttigt

12.15 - 13.45 Aktivitetspass 2
Kreativt skapande - Handarbete, odling, snickeri, måleri, smide.
Vi testar på olika former av kreativt skapande roterande under de olika veckorna.

13.45- 14.00 Avslut och reflektion
Vi samlar ihop oss och summerar dagen under en kort reflektionsstund.

Ansgarskyrkan

Ansgarskyrkan │ Titta runt i lokalen
Enedalsvägen 4, Sävedalen │Busshållplats • Kvarnfallsvägen

kontakt

Projektledare Emelie Natanaelsson är utbildad diakon och gymnasielärare i idrott och hälsa. Hon har även en konstnärlig folkhögskoleutbildning med inriktning på läder, skinn och päls samt silversmide. I ca 10 år har hon varit med som volontär inom Räddningsmissionen besöksverksamhet på Högsboanstalten.

Vill du hjälpa till?

Tycker du att projektet låter spännande? Vi behöver volontärer måndag, tisdag, onsdag kl.10-14. Kontakta Emelie för mer information.

Emelie Natanaelsson
E-post • emelie@rype.se