Bibelskola med Frank

Välkommen tre tisdagar i vår!

Kvällsföreläsningar och diskussioner om Bibeln med Frank Lorentzon, präst och filosof.

Välkommen till Partille församlingshem
Tre tisdagar kl.19.00-21.00
Drop-in fika från 18.30 i Partille församlingshem • Ingen anmälan

Vad handlar Bibeln om, och vad kan den säga oss idag? Denna termin kommer vi att ta oss an bibelns texter utifrån tre teman som rör centrum för vår tro: Gud själv. Som vanligt kommer vi att vända och vrida på texterna, visa på olika möjliga tolkningar som framkommit under kyrkans historia, samt – inte minst viktigt – själva fundera och diskutera dessa frågor.

5 mars • Treenigheten

Tror vi på en Gud – eller tre? Läran om Guds treenighet har förbryllat många genom åren, och är bland de mest svårbegripliga lärosatserna i kristendomen. Vad betyder denna lära? Är den bara av historiskt intresse eller är den relevant även idag?
> Textunderlag om Gud och Treenigheten

2 april • Inkarnation och Försoning

Vad betyder det att Jesus var både helt och hållet människa och helt och hållet Gud? Och varför blev Gud alls människa? Var offret på korset nödvändigt – och i så fall varför?
> Textunderlag om Jesus - inkarnation och försoning

7 maj • Guds närvaro idag – Anden

Vad betyder det att Gud är Ande och hur verkar Anden idag, i vår tid? Hur förhåller sig Guds Ande till vår ande? Vad är synd mot helig Ande, och är den verkligen, som det enda, oförlåtlig? Varför då i så fall, om nu Gud är förlåtelse och kärlek?​
> Textunderlag om Anden - Guds närvaro idag