Alpha

En kurs om kristen tro. Mat, föredrag och samtal i mindre grupp. Hösten 2022 startar ny kurs, den 22 september.

Vad är meningen med livet? Finns Gud? Hur ber man?

Det är några av de frågor vi tar upp under en Alphakurs, som över 100 000 svenskar har gått. Alpha är en grundkurs i kristen tro där det finns plats för dina tankar, frågor och funderingar.

Alpha består av tre delar:
Vi börjar alltid med att äta tillsammans. Sedan talar någon över ett ämne, och därefter sitter vi i mindre grupper och pratar, tillsammans med en samtalsledare.

Alla frågor får ställas! Miljön är otvungen och öppen. Du behöver inte hålla med om något, men du får möjlighet att upptäcka vad kristen tro är. En Alphakväll börjar 18.30 med måltiden och slutar kl 21.00.

Det var fantastiskt att få sitta ner i små grupper och prata om de nära ämnena i livet. Det finns liksom inga andra forum för det. Det kändes tryggt. Man pratar ju inte om sådant med vem som helst.

Alphakurs-deltagare

Första gången är en prova-på-kväll och info-kväll då vi äter tillsammans och lyssnar på ett föredrag.
Kurs-start? Torsdag 22 september 18.30-21.00 i Öjersjö församlingshem
Därefter: 6 okt • 13 okt • 20 okt • 3 nov • 10 nov • 17 nov • 1 dec • 8 dec

Kostnad: Själva kursen är gratis. Maten är till självkostnadspris, och första gången bjuder vi på mat. Du har möjlighet att köpa kursbok för 100 kr om du vill. Helgen med övernattning kostar 300 kr.

Kontakt och anmälan
Elisabeth Thorsén • diakon
tfn 0703-40 32 62
elisabeth.thorsen@svenskakyrkan.se

Ring gärna om du har frågor!
Det går även bra att dyka upp oanmäld till prova-på-kvällen.

Mer om Alpha: Kerstin Olsson gick en Alphakurs som förändrade hennes liv.

Alphakursen är fantastisk!

I december 2014 förändrades Kerstin Olssons liv. Hon förlorade sin man Arne. I den vevan fick hon kontakt med kyrkan och bestämde sig för att gå en Alphakurs. -Alphakursen var fantastisk! Den betydde väldigt mycket för mig.

Öjersjö församlingshem

Foto: Tommy Hvitfeldt

Öjersjö församlingshem │Titta runt i lokalen
Hålsjövägen 40, Öjersjö │Busshållplats: Isfabriken