Inventarier i Tärendö kyrka

Den gamla altartavlan nedtogs i samband med restaureringen av kyrkan 1941-1942. Den finns numera uppsatt på ena sidoväggen (se bild längre ner på denna sida). Hösten 1949 togs den nya altartavlan (ovan) i bruk. Den är målad av Torsten Nordberg i Stockholm och visar Jesus i kretsen av nutidsmänniskor i vardaglig miljö i den bygd där kyrkobyggnaden står. Före altartavlornas tid utfylldes platsen under flera år av ett stort träkors.
Predikstolen är ett verk av snickaren Johan Erik Isaksson Huhtainen, som för utfört arbete fick 105 kr.
Dopfunt saknades i Tärendö kyrka fram till år 1947. Då skänkte sjuksköterskan Mia Carlsson, Kiruna (härstammande från Tärendö), en dopfunt som invigdes den 25 mars 1947 av prosten Emanuel Bäckström, i samband med församlingens 70-årsjubileum.
Tärendö kyrkas äldsta mässhake inköpt år 1916 för 340 kr. (framsidan).
Mässhaken (baksidan). Svart sammet med silverapplikationer.
Den gamla altartavlan målad av Johan Norén från Kalix år 1890 finns uppsatt på ena sidorväggen. Den har restaurerats av målaren Tore Henriksson i Tärendö. Tavlan föreställer Jesus som klappar på en port enligt Uppenbarelsebokens ord: "Se, jag står för dörren och klappar!"
Orgelläktaren.
Kyrkorgeln av Grönlunds fabrikat med två manualer och pedal och följande disposition: Manual I: Principal 8, Rörflöjt 8, Oktava 4, Koppelflöjt 4, Kvinta 2 2/3, Oktava 2, Mixtur 4 CH, TRumpet 8. Manual II: Fugara 8, Gedackt 8, Tvärflöjt 4, Principal 2, Sesquialtera 2 CH, Scharf 3 CH, Oboe 8, Tremulant. Pedal: Subbas 16, Violon 8, Oktavbas 4, Fagott 16. Koppel: HV/P, SV/P, SV/HV. Spelhjälpmedel: Crescendosvällare manual II (SV). Den första Orgeln invigdes den 23 mars 1943 av biskop Bengt Jonzon. Ny Grönlundsorgel invigdes i februari 1991 efter att läktaren byggts om. Domkyrkoorganist Rolf Ericzon invigde den.
Stora kyrkklockan.
Lilla kyrkklockan.