Inventarier i Junosuando kyrka

Predikstolen.
Mässkruden i handvävt, vitt ylletyg med kors av rött band, komponerad och utförd av Libraria, är skänkt av Junosuando kyrkliga syförening.
Altartavlan skänktes till kyrkan av konstnär Gerda Höglund.
Den stora klockan har följande inskription: Vak upp hör ropet skallar: Nu är behaglig tid. Nu gå dit Herren kallar med bön och bot och strid. Vill du den nåd förnimma som syndarn bjuds ännu, så tänk var dag var timma, att nu är tid blott nu. Inskriptionen fortsätter: Gjuten år 1954 hos M. & E. Ohlsson i Ystad till Junosuando kyrkas 50-års jubileum och återinvigning efter restaureringen, då teol. dr. Bengt Jonzon var biskop i Luleå, och Juh. Huhtasaari församlingens förste kyrkoherde, skänkt av Junosuando kyrkliga syförening, som under ledning av fru Eva Lundberg, F. Poromaa, i många år arbetat för denna gåva till kyrkan. Stockholm.
På den lilla klockan står att läsa: Kommen tillbedjen prisen vår Gud akten hans bud hören och lefven. Vidare står att läsa: Klockan förärades Junosuando kapell till minne av brukspatron C. J. Sohlberg af sönerna Oskar, Ernst, Thure år 1906. Klockan är gjuten av Joh. A. Beckman & Co i Stockholm.
Dopskålen av tenn, tillverkad i Oslo, är en minnesgåva till Junosuando kyrka år 1954 av predikant William Eriksson. Foten till dopskålen är ritad av arkitekt Waldemar Granlund, skänkt av konsumföreståndare Edvin Mikko och målad av Frithiof Erichson, Luleå.
Orgelläktaren.
Den äldsta orgeln inköptes år 1914 och har 10 stämmor, en manual och pedal. Disposition, manual: Gedackt 8, Kvintadena 8, Rörflöjt 4, Principal 4, Valdflöjt 2, Scharff 2 CHOR, Zink 2-4 CHOR. Pedal: Subbas 16, Borduna 8, Nachthorn 4. Koppel: Pedalkoppel. Traktur: Pneumatisk.
Den gamla orgeln av märket Grönlund inköptes år 1954 har 10 stämmor, en manual och pedal.
Den nyaste orgeln som placerades i kyrksalen av närket Grönlunds är en gåva från kalix folkhögskola hösten 2020. Den installerades och intonerades av Catarina Grönlund våren 2021. Invigdes den 10 december 2021.
Pianot av märket PETROF.
Klockstapeln varifrån klockan år 1927 flyttades till det nybyggda kyrktornet.
Elharmoniet i församlingshemmet är av fabrikat A. G. Rålin, Åmål.
En dopkanna skänktes till kyrkan den 27 nov. 2005 av Junosuando kyrkliga syförening. Kannan är tillverkad av tenn (samma material som dopfunten).