Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Oxelösunds församling Besöksadress: Kyrkogatan 12, 61330 OXELÖSUND Postadress: Kyrkogatan 12, 61330 OXELÖSUND Telefon:+46(155)293400 E-post till Oxelösunds församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Konfirmation 2019-20

Är du sugen på att konfirmera dig? Vill du se kyrkan både hemma och i England? Då är dessa alternativ perfekta för dig!

                                          VÄLKOMMEN SOM KONFIRMAND!

            Vi har två konfirmandalternativ: #påskoxd05 och #hemmaoxd05 

                                              Välj det som passar dig bäst!

           Anmälan är öppen från och med nu och till och med den 15/9 2019.

#PåskOxd05 Häng med på ett spännande och roligt år tillsammans med oss. Vi kommer utforska allt som unga människor brukar fundera kring och lite till under ett år och dessutom åka till London och en liten by utanför som heter Walsingham.

På bilden här ovan kan du se en gräsmatta och en ruin. Den ligger i Walsingham och där (kanske på just den gräsmattan) kommer vi fundera kring livet tillsammans. Men också ha ordentligt kul. Exakt hur och vad får du se när vi är där.

Ett gäng på 24 konfirmander och ledare, Sebastian och Ingalill, träffas varannan eller var tredje onsdag efter skolan mellan september och mars. Vi gör kul saker tillsammans, lär oss mer om kristen tro och lär känna varandra. Sedan åker vi på en 5-dagars pilgrimsresa till Walsingham på påsklovet 2020.

Uppstart den 21/9 2019 och max 24 konfirmander kan delta på just detta alternativ så skynda att anmäla dig till: oxelosunds.forsamling@svenskakyrkan.se

Uppge ditt namn, personnummer, telefonnummer samt din vårdnadshavares personnummer och telefonnummer samt att du vill vara med i #påskoxd05

#HemmaOxd05 är för dig som vill skapa och vara kreativ på hemmaplan. Tillsammans med Mattias och Tessan träffas ni och hittar på saker. Ni lär känna varandra, leker och lär er mer om kristen tro. Ni skapar, diskuterar och formar året tillsammans och dina frågor och funderingar är i centrum. På ett  fantasifullt sätt formar vi gemensamt din konfirmationstid.

Uppstart 25/9 2019  Ingen platsbegränsning!

Anmäl dig till: oxelosunds.forsamling@svenskakyrkan.se

Uppge ditt namn, personnummer, telefonnummer samt din vårdnadshavares personnummer och telefonnummer samt att du vill vara med i #hemmaoxd05

Till dig som är målsman:

Konfirmation är inte riktigt vad det en gång var. Borta är hela myndighetsbiten, kostymen, den tråkiga undervisningen och allt annat som våra mor- och farföräldrar kan berätta om. Kvar är allt det positiva, ditt barn får utforska livets mening, vem är jag, hur förstår jag saker runt om mig, vuxenvärlden, vad är rätt och fel, vad är kärlek, finns det en Gud, vem kan man tro på, vem kan man lita på, hur blir jag vuxen?

När man börjar närma sig vuxenlivet gäller det att vara så väl förberedd som möjligt, för det är inte enkelt. Men är man väl förberedd så blir det så mycket enklare och roligare och spännande. Konfirmationen handlar nu för tiden om en förberedelse inför att bli en egen vuxen människa. Vi tar kyrkans tusenåriga erfarenhet och ger pusselbitar till ditt barn och hjälper dig och ditt barn att lägga pusslet inför framtiden.

#påskoxd05 På påsklovet åker vi på en resa till London och en liten by några mil utanför som heter Walsingham.

#hemmaoxd05 Vi stannar på hemmaplan.

Var vi än är får vi i lugn och ro och trygghet prata igenom allt som en 14-åring vill prata om.

 

Har du några frågor så hör bara av dig. 

Tid: Varannan eller var tredje onsdag efter skolan
Plats: S.t Botvids kyrka
Kostnad: 0 kr
Kontakt #påskoxd05: Sebastian 070-784 34 08 eller skicka ett mail.  

Kontakt #hemmaoxd05: Tessan 070- 784 34 03 eller skicka ett mail