Aktuellt/ Ajankohtaista - Lediga tjänster

I Oxelösunds församling

Dags för dig att bli vår kyrkoherde?
Den nuvarande kyrkoherden har utsetts till domprost i Linköping. Vi söker nu dig som vill komma till en livaktig verksamhet med stabil ekonomi, engagerade medarbetare, aktiva förtroendevalda och allt fler ideella. Med andra ord, en församling som:

·         har en god ekonomi

·         har enbart en verksamhetskyrka vilket gör att resurser kan samlas

·         har ett ökat antal ideella medarbetare

·         är aktiv i olika nätverk

Vem är du?
Du är trygg, tydlig, närvarande och synlig i ditt ledarskap. Du är kommunikativ och tycker om teologisk reflektion.

Vi vill att du:
- leder och utvecklar gudstjänstlivet
- utvecklar det ideella arbetet med flera nätverksaktörer
- planerar, organiserar och utvecklar det kyrkliga livet tillsammans med förtroendevalda, ideella och medarbetare samt ser hur teologi, ekonomi och organisation samspelar till att församlingens vision uppnås.

Vad får du?
Möjlighet att arbeta med ett engagerat arbetslag, med mycket driv och humor, en god chans att utvecklas i ditt ledarskap och bo nära kust, hav och skärgård i det vackra Sörmland.
- en församling med en god ekonomi
- en enda verksamhetskyrka som gör att resurser kan samlas
- en församling som är aktiv i olika nätverk
- en församling med ett ökande antal ideella medarbetare
- en församling med sverigefinsk verksamhet

Läs vår församlingsinstruktion här.

Sista ansökningsdag: 2020-08-17 (domkapitelsintervju: 2020-08-31).
Tillträde: 11 januari 2021.
Frågor om tjänsten besvaras av KR-ordf. Birger Svensson 070-316 31 66,
Kh Mattias Bähr 0763-194 805. Facklig företrädare: Bo Rydén 08-550 913 93 bo.ryden@svenskakyrkan.se

Ansökan sänds till: Oxelösunds församling, Kyrkogatan 12, 613 30 Oxelösund
eller via e-post: oxelosunds.forsamling@svenskakyrkan.se

Aktuellt

På pingstdagen 31 maj kommer vi att börja fira gudstjänst (inte nattvard) i S:t Botvid igen. Vi gör det med vissa restriktioner. Handsprit kommer alltid att finnas vid ingången, vissa bänkpartier kommer att vara avspärrade. Vi ska hålla flera ytterdörrar öppna för att undvika trängsel och max 50 personer i kyrkan gäller. På så sätt anser jag att vi kan skapa en miljö som är så säker som möjligt. Samtal med varandra sker ute på kyrkbacken dvs präst och diakon går utanför kyrkan och kan ha samtal med gudstjänstbesökare där. Vi avstår från kyrkkaffet för att minimera smittorisker. Vi kommer efter sönd den 14 juni inte att lägga ut predikningar på nätet utan hänvisar till gudstjänster på radion och tv:n.

Helluntaina 31. Toukokuuta vietämme jälleen jumalanpalveluksia St. Botvidissa rajoituksilla. Löydät aina käsidesiä sisääntultuasi, jotkut penkit ovat rajoitetusti suljettu. Avaamme lisää ulkoovia jottei olisi tungosta ja enintään 50 henkilöä kirkossa on rajamme. Täten mielipiteeni on että voimme luoda turvallisen ympäristön. Yhteiset keskustelut käydään jumalanpalveluksen jälkeen ulkoilmassa, pappi ja diakoni tulevat ulos jälkeenpäin keskustelemaan. Olemme luopuneet kirkkokahveista välttääksemme tartunnan levittämistä.

Många känner oro över spridningen av coronaviruset vilket är helt förståeligt.
Oxelösunds församling följer händelseutvecklingen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
Flera av våra verksamheter kan komma att ställas in pga smittorisken.Se vidare i kalendern vilka verksamheter som påverkas.

Vi ber alla iaktta ökad försiktighet för att minska risken för smittspridning och följa utvecklingen nogsamt.

Länk till Folkhälsomyndigheten klicka här
Länk till Oxelösunds kommun klicka här

Frågor om coronaviruset? Ring 113 13
Har du frågor om coronaviruset och covid-19 kan du ringa det nationella informationsnumret 113 13 (SOS Alarm). All information som 113 13 lämnar ut är verifierad av Folkhälsomyndigheten eller annan ansvarig myndighet. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt.

Vid misstänkt smitta kontakta Vårdguiden 1177
Om du själv misstänker att du smittats ska du stanna hemma och ringa 1177. Symptomen är feber och hosta och påminner om influensa. Det är mycket viktigt att du stannar hemma och ringer till 1177 vårdguiden per telefon. Du ska alltså inte åka direkt till sjukvården. Om du besöker sjukvården är risken stor att du sprider smittan vidare till både hälso- och sjukvårdspersonalen och andra patienter. På vårdguiden 1177.se kan du läsa mer.

Alla olevasta linkistä saatte Kansanterveyslaitoksen (folkhälsomyndigheten) ajankohtaista tiedotusta koronaviruksesta (covid-19). Levitä vapaasti tietoa niille joilla ei ole nettiyhteyttä eivätkä hallitse ruotsin kieltä.