Storviks familjecentral

Ovansjö- Järbo pastorat är en del av Familjecentralen i Storvik.

Ovansjö- Järbo pastorat är en del av Familjecentralen i Storvik

I Storvik på Tingsgatan 8 finns Familjecentralen som är en mötesplats för barnfamiljer. Grundtanken är ambitionen att ge fler barn en god start i livet och här erbjuds en bred kompetens som i samverkan vill bidra till en positiv utveckling för barnfamiljer och blivande föräldrar. Därför finns flera verksamheter och tjänster samlade genom olika yrkeskategorier, som allmän mödra-/barnhälsovård, öppen förskola, förebyggande individ-/familjeomsorg samt diakon och församlingsassistenter från Ovansjö-Järbo pastorat.

Varje måndag finns församlingsassistent Kicki och diakon Susanne med i mötet med barnfamiljerna och i den pedagogiska verksamheten på öppna förskolan. Diakonen erbjuder samtalsstöd till föräldrar direkt på plats eller via tidsbokning. Från församlingarna deltar även musikterapeut Lisen som erbjuder barnrytmik.

Länk till familjecentralens hemsida

Kristina Wikblom

Ovansjö-Järbo pastorat

Assistent i barn- och ungdomsarbete