Meny

Sopplunch på Birgittagården i Kungsgården

Tillfälligt Uppehåll!

Eftersom vi har ett tillfälligt uppehåll på våra soppluncher lägger vi nu ut alla soppor på vår Facebook och här på hemsidan! 

Inlägget kommer varje torsdag kl. 10.00 på vår Facebooksida: 
https://www.facebook.com/ovansjojarbopastorat/ 

Här kan du läsa ”Veckans soppa” 

Veckans soppa! 

Vecka 14. 

Grönsakssoppa
Ca 100 gr blomkål
3 st morötter
1st palsternacka
1 halv selleri
1 st purjolök
5 st potatisar
1 näve frysta ärtor
Persilja (efter smak)
1-2 st köttbuljong
1-2 st grönsaksbuljong
Salt och peppar
Koka upp vatten med buljongtärningarna, salt och peppar.
Strimla grönsakerna och lägg i grytan.
Koka soppan under lock på medelvärme i ca 20-30 min.

Ljuvliga vaniljrutor i långpanna
30x40 cm 200 grader.
500 gr smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, vaniljsocker och bakpulver till en smuldeg i beredare. Tryck ut hälften av degen i långpanna med bakplåtspapper.
Blanda fyllningen och höll över degen i långpannan, smula resten av degen över fyllningen.
Fyllning: 4 ägg, 2 dl kesella, 3 dl strösocker, 5 dl créme fraiche och 1 msk vaniljsocker.
Blanda ägg, kesella, créme fraiche, socker och vanilj. Häll fyllningen över degbotten i långpannan och fördela andra deghalvan över fyllningen. Grädda i ugnen 30 min. 

Spenatsoppa med ägghalvor
400 gr spenat (fryst)
4 tsk matfett
3 msk vetemjöl
8 dl grönsaksbuljong
2 dl grädde
2 nypor Salt och peppar
4 krm timjan
4 st kokta ägg

Fräs spenaten med smör i en gryta.
Tillsätt vetemjöl och rör om. Späd med buljong och grädde. Låt sjuda i 3 min.
Mixa sönder spenaten med stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Servera med ägghalvor.

Lycka till!

Varma hälsningar Rigmor, husmor

Bilderna är från sopplunchavslutningen 2019. 

2019-05-16