Other languages with Google Translate

Vi söker präst med särskilt ansvar för Järbo församling

Kom och jobba med oss i Ovansjö-Järbo pastorat! Vi söker en präst med särskilt ansvar för Järbo församling. Vårt pastorat är beläget i Gästrikland där Järbo som ort är en del av pastoratet och ligger ca 15 km norr om Sandviken. Kyrkan, förskola, skola, äldreboende och affär m.m. ligger centralt i Järbo. Kungsberget med dess stora skidanläggning ligger bara ca 7 km därifrån. Välkommen med din ansökan!

Om samhället Järbo

Järbo kallas ibland för Gästriklands Gnosjö för sitt rika småföretagarliv på bygden. Järbo är en tätort som ligger ca 15 km norr om Sandviken. Kungsberg, Vreten, Ytterbyn, Överbyn och Kungsfors är några av Järbos ytterområden.

I Järbo finns en mataffär, restaurang, pizzeria, bensinmack och bibliotek.

På sommaren kan du ta ett svalkande dopp i Hålldammen. Dit finns en bra cykelväg som är sparsamt trafikerad. I närheten av Hålldammen finns flera tjärnar med inplanterad fisk.

På vintern kan du åka slalom vid Kungsbergets skidanläggning, som endast ligger knappt en mil bort. Skidanläggningen erbjuder skidåkning för både nybörjare och skidentusiaster.
Om du inte vill åka utför så kan du åka längdskidor vid idrottsplatsen i Järbo. Elljusspåret där är ca 5 km långt. Vid idrottsplatsen finns även fotbollsplan och ishockeyrink.

Det finns en förskola och en grundskola i Järbo. Runt om i byn finns flera lekplatser, fotbollsplaner och skateboardramp.

Våra verksamheter och lokaler i Järbo församling

- Järbo kyrka
- Församlingshem
- Församlingsgård
- Kyrkogård
- Bårhus

Vår verksamhet

Församlingsråd

• Jul och advent
    - Advent
    - Luciafirande (välkänt och välbesökt återkommande luciatåg)
    - Midnattsmässa
  • Påsk
    - Passionsandakter
    - Skärtorsdagsmässa
    - Långfredagsgudstjänst
    - Midnattsmässa
  • Allhelgonahelgen (Minnesgudstjänst)

Barnverksamhet
- Grupper
- Öppet hus med barnsång.
- Förskolesamlingar (skolor blir inbjudna)

- Konserter
- Sång för hälsan (kör för daglediga)
- Barnsång