Sofia Wester Eriksson

Pedagog i dialog

Hej!

Jag heter Sofia Wester Eriksson och är 37 år gammal, född och uppvuxen i Valbo men numera bosatt i Gävle tillsammans med min familj. På fritiden älskar jag att umgås med min familj och mina vänner. Jag sjunger i kör (1:a Sopran) och gärna också tillsammans med min sambo Fredrik som är frilansande vokalist och musiker. I naturen hämtar jag kraft och återhämtning, jag vandrar gärna långt och länge i berg och i dal. Om jag inte vandrar till fots så har jag sedan barnsben älskat hästar och att rida, varför jag också uppskattar naturen från hästryggen. Men på sommaren kan det hinnas med en och annan golfrunda också.

”Att besöka Kungsgården känns som att komma hem”

När jag var barn spenderade jag nästan all min tid i stallet och varje sommar var jag väldigt ofta hemma hos min kusin i Kungsgården som hade egna hästar hemma på
gården, mittemot kyrkan. Att besöka Kungsgården känns som att komma hem och jag är så glad och tacksam för att jag får möjlighet att tjänstgöra i Pastoratet och jag längtar efter att få träffa just dig, liten som stor, gammal som ung. Är det något jag lever för lite extra så är det att få vara social, möta människor i ögonhöjd och se varenda människa för den vackra skapelse som hon är. Alla är vi värdefulla och tillsammans så är vi mycket mer.

Hoppas vi ses i någon av våra vackra kyrkor eller församlingshem, eller varför inte på byn. Ni kommer säkert se mig ofta på mitt favoritkonditori Berglunds bageri, kom gärna fram och säg hej!

Vad gjorde du innan du började hos oss?
Jag har sedan 11 år tillbaka arbetat som Församlingspedagog i Gävle församling och tillhört det Södra arbetslaget, före detta Staffans församling. Där har jag haft ansvaret för barn och ungdomsverksamheten för åldrarna 0-18 år. Där har jag lett verksamheter så som babymassage, öppet Hus, trygghetscirkelns föräldraskap, miniorer, barnkörer, kyrkopedagogiska visningar, konfirmander, skolkontakter och mycket mer.

Vilka är dina huvudsakliga arbetsuppgifter?
Mina huvudsakliga arbetsuppgifter är att som pedagog leda projektet ”Pedagog i Dialog”, att arbeta med barn- och ungdomsfrågor ur ett trygghets- och familjeperspektiv. Att samverka med skola, samhällsaktörer och föreningsliv för
att skapa fler mötesplatser och bygga en gemenskap för alla.

Vilka förhoppningar har du i din nya tjänst?
Att skapa långsiktiga trygga relationer mellan Svenska kyrkan i Ovansjö-Järbo pastorat och olika samhällsaktörer. Där hoppas jag att vi ska kunna samverka, utveckla och skapa flera trygga mötesplatser för barn, ungdomar och för hela familjen.

Vad skulle vara den bästa komplimangen du kan få på en arbetsplats och varför?
Att jag i mitt arbete uppskattas av både kollegor och övriga som kommer i kontakt med mig i min tjänst – det har alltid varit min utgångspunkt i allt jag företar mig; att bygga starka, trygga och nära relationer