Foto: Gustav Allard

Cecilia Arlewigh

”Ny” diakoniassistent

Några kanske känner igen Cecilia Arlewigh från olika sammanhang i våra församlingar. Hon har nämligen arbetat i våra barngrupper i snart ett år. Men nu väntar nya spännande utmaningar i våra församlingar för Cecilia.  En kringelkrokig väg som fört henne till oss, och vi kunde inte vara gladare. Varmt välkommen Cecilia!

Vad gjorde du innan du började hos oss?
Jag hade verkligen en kringelkrokig väg...
Utbildad civilekonom, arbetat med omvärldsanalyser, information, webbredaktör, fastighetsekonom. Men jag hade en längtan efter något annat, en längtan att jobba mer med människor. Då trodde jag att det var lärare som var mitt kall. Efter jag födde min andra son utbildade jag mig till lärare. Efter ett tag kände jag att jag ville arbeta med barn och unga på ett annat vis. Jag kände att jag inte kunde
göra allt jag ville göra i skolan. Under min tid som lärare fick jag en möjlighet att vikariera som församlingspedagog i Gävle. Det var verkligen ett uppvaknande för mig. Fick en så fin kontakt med Svenska kyrkan på ett helt nytt sätt. Såg så mycket fint arbete, framförallt inom diakoni.

Varför beslöt du dig för att börja arbeta här?
Carin ringde och frågade om jag ville komma hit och det kändes de så rätt. Första gången när jag kom hit och fick se Birgittagården, morgonmässan så kändes allting helt rätt!

Vad visste du om Ovansjö-Järbo pastorat innan du började hos oss?
Jag visste att en del kollegor hade börjat här och jag förstod att Ovansjö-Järbo var någonting bra. När jag åkt bil förbi Kungsgården har jag alltid tänkt vad vackert det är här, framförallt med den fina kyrkan!

Vilka är dina huvudsakliga arbetsuppgifter?
Den ena delen kommer vara i barngrupperna, framförallt i Stensätra och Järbo. Den andra delen kommer vara inom diakonin. Där kommer jag arbeta med ”Trygghetscirkeln” där man hjälper föräldrarna i sitt föräldraskap att ”bygga”
trygga barn med god självkänsla. Kommer också leda gudstjänst, hålla i digitala böner, arbeta med Instagram (som har inriktningen barn, unga
och familj).

Vilka förhoppningar har du i din nya tjänst?
Kunna möta människor precis där de är. Något som vi i kyrkan har möjlighet att göra.

Vad skulle vara den bästa komplimangen du kan få på en arbetsplats, och varför?
Kopplat lite till frågan innan. Att människan som jag möter känner sig sedd och bekräftat. Att jag har sätt människan och ger hopp och glädje. Det skulle vara en fin komplimang och det är något jag skulle vilja förmedla.

Har du någon hälsning till församlingsborna?
Hoppas att vi kan ses, på riktigt! I kyrkan, på lekplatsen, på badet. Överallt i vårt vackra pastorat.

Jag kommer nästa höst (2022) att börja min utbildning
till diakon. Nu när jag egentligen vet vad mitt kall är!