Foto: Gustav Allard

Andreas Örn

Nyhet Publicerad

Vi hälsar vår nya kyrkogårdsföreståndare Andreas Örn varmt välkommen! Andreas bor i Åshammar och kommer tillsammans med Jessica från Sandvikens pastorat. Andreas och Jessica blir två nya pusselbitar hos oss.

Vi hälsar vår nya kyrkogårdsföreståndare Andreas Örn varmt välkommen! Andreas bor i Åshammar och kommer tillsammans med Jessica från Sandvikens pastorat. Andreas och Jessica blir två nya pusselbitar hos oss. 

Vad gjorde du innan du började hos oss?
Jag var arbetsledare för kyrkogård/krematoriet i Sandvikens Pastorat, där jag påbörjade min karriär 2009 som sommarjobbare.

Varför beslöt du dig för att börja arbeta här?
Jag såg nya utmaningar i mitt ”eget” pastorat då jag bor i Åshammar. Efter att ha träffat och pratat med några i pastoratet och verkligen känt av glädjen och gemenskapen så var det ett enkelt beslut att ta. Jag drogs hit. Såklart spännande med det nya bygget och allt vad det innebär också.

Vad visste du om Ovansjö-Järbo pastorat innan du började hos oss?
Jag har ju tidigare arbetat i grannpastoratet och man har väl alltid haft lite koll på verksamheten i närområden så.

Vilka är dina huvudsakliga arbetsuppgifter?
Ansvara och planera kyrkogårdsarbetet, leda och fördela, personalansvar, arbetsmiljöansvar, inköp och praktiskt arbete ute på kyrkogårdarna.

Vilka förhoppningar har du i din nya tjänst?
Dels att utvecklas med nya utmaningar och vara med och vidareutveckla kyrkogårdsverksamheten i pastoratet men också att ta del av den härliga gemenskapen som verkligen genomsyrar hela pastoratet.

Vad skulle vara den bästa komplimangen du kan få på en arbetsplats, och varför?
För mig som har jobbat på kyrkogårdar sedan 2009 så är helt klart det bästa när besökare på kyrkogården kommer fram och tycker att det är så vackert och välskött på kyrkogårdarna, men det är ett helt arbetslag som ligger bakom det så man får se till att ta med det till fikarummet så att alla får ta del utav det.

Har du någon hälsning till församlingsborna?
Jag ser fram emot många fina möten och samtal med er och önskar er alla Guds rikaste välsignelse!

Andreas började sin tjänst i oktober 2021.