Nu söker vi en till Präst!

Med inriktning Barn & Unga.

Våra församlingar växer och intresset för våra verksamheter med Barn & Ungdom likaså. Utöver våra verksamheter inom Barn & Ungdom har vi skolkyrkan med ”Bibeläventyret” som är efterfrågat av alla skolor i pastoratet! Nu vill vi möta den ökade efterfrågan genom att hitta dig, präst med engagerade hjärtslag för barn, unga och familj. 

Ovansjö-Järbo pastorat består av två församlingar, Ovansjö- och Järbo församling. Vi är ett landsbygdspastorat som ligger mellan Gävle och Falun, med ca 30 minuter till båda städerna (Längst ner hittar du en karta med vår församling och våra kyrkor). 

Vi söker dig som vill arbeta med...

 • Barn, unga och familj 
 • Konfirmation 
 • Förrättningar - Dop, Vigslar och Begravningar
 • Leda och fira Gudstjänst
 • Och kanske något just du brinner för eller är bra på? Vi växer och alltid nyfikna på nya bra saker! 

Verksamhet

Vi ställer om - vi ställer inte in! Vi har under våren fortsatt med större delen av vår verksamhet. Vi firar gudstjänst/mässa tre-fyra gånger i veckan och har våra barn och ungdomsgrupper igång, Konfirmation likaså (även om lägerdelen blir lite annorlunda så blir det konfirmation i sommar)! Vår öppna barnverksamhet har vi ställt om bl.a. genom att lämna våra lokaler och möta människor där de finns. Vi har anordnat Musikteater och sångstunder ute på förskolornas gårdar, ”Kyrkan på badet” på lokala badplatser och ”Kyrkan på lekplatsen” då vi åker till lekplatser i våra församlingar. I de grupper och verksamheter där de finns deltagare i riskgrupper har vi pausat. Vår välbesökta Sopplunch har vi t. ex. på Facebook med recept från Husmor. Det blev lite ändringar från det vi hade planerat för våren och sommaren, det ledde till nya möten och härliga erfarenheter. Vi har följt folkhälsomyndigheternas, och nationell nivås riktlinjer och rekommendationer för Covid-19. 

Barn och Ungdom: I barn- och ungdomsgrupperna vill vi också att alla ska känna sig sedda och värdefulla. Tillsammans med barnen och ungdomarna pratar vi om vänskap, Gud, hur man är en bra kompis, kärlek, orättvisor ja allt mellan himmel och jord som är viktigt! Vi är en del av församlingslivet och jobbar för att vi ses både i församlingslokalerna när det är verksamhet och i kyrkan på gudstjänst. Välkommen till din församling, det finns plats för dig här. 

Vi vill möta den ökade efterfrågan genom att hitta dig, präst med engagerade hjärtslag för barn, unga och familj. Välkommen att bli nästa pusselbit i våra fina församlingar!

Vi har ett etablerat konfirmationsarbete som även samarbetar med grannförsamlingen Sandvikens pastorat. Här kan du läsa om våra kommande konfirmationsgrupper: Konfirmation - Du är inte ensam att fundera över livet!

Diakoni: Är centralt i våra församlingar och vi vill att den ska spegla all verksamhet både direkt i verksamheterna, men också hur vi i personalen arbetar. De diakonala verksamheterna innehåller bland annat Samtal och stöd, Gemenskapsstunder, Dagträffar, Sopplunch, Pilgrim, Sjung för hälsan och mycket annat! 

Musik och kör: Vi har tre musiker och en musikterapeut som varje vecka bjuder på härliga toner och sång. Med sångstunder i andakter på äldreboenden och allsångsstunder, i våra barngrupper där vi är utomhus vid säsong. Till följd av pandemin har vi erbjudit sångstunder, körsång och musikteater utomhus i pastoratet. Till hösten kommer vi ha fyra körer Projektkör, Sjung för hälsanOvansjö kyrko- och bygdekör och Korallerna. Vi anordnar fyra konserter under hösten, en i varje månad. Musiken är en viktig del i våra församlingar.

Kyrkor, kapell och kyrkogårdar

Vi har fyra kyrkor:

 • Ovansjö kyrkaVi firar högmässa eller gudstjänst varje söndag, och varje tisdag har vi morgonmässa.
 • Järbo kyrkaVi firar gudstjänst eller mässa varje söndag. 
 • Storviks kyrkaVi har Lekmannaledd gudstjänst varje torsdag med massor av ungdomar från vår ungdomsgrupp i Storvik. Första torsdagen varje månaden firar vi mässa.
 • StensätrakyrkanVi firar veckomässa varannan vecka och efter finns det en möjlighet till fördjupning i Kristen tro.

Två kapell:

 • Hammarby kapellBlommar framförallt på sommaren med ”Sommarmusik i Hammarby”, kvällar med musik och andakt för många glada besökare. 
 • Ovansjö kapellAnvänds som begravningskapell

Två kyrkogårdar: Kyrkogårdar  

Övrig information om tjänsten

 • Andra uppdrag ryms också i tjänsten.
 • B-körkort är ett krav för tjänsten.

Kontakt och mer information
Carin Zetterberg, kyrkoherde
Telefon: 072-506 78 33
e-post: carin.zetterberg@svenskakyrkan.se 
(Semester v. 28-29 och 33-35)

LÄMNA ANSÖKAN till

e-post: ovansjo.pastorat@svenskakyrkan.se 

Vårt församlingsblad Vetekornet