Nu satsar vi ännu mera på diakoni!

Järbo församlings Blomsterfond + Ovansjö församlings Blomsterfond = En blomsterfond för diakonalt arbete i hela vår bygd.

I början av 2017 slogs Järbo församlings Blomsterfond och Ovansjö församlings Blomsterfond samman. Den sammanslagna fonden ger varje år behövande stöd och hjälp på olika sätt och är mycket viktig för båda våra församlingars diakonala arbete i hela vår bygd.

Diakoni är kyrkans omsorg om medmänniskan och skapelsen, ibland kallas det också kyrkans sociala arbete. Det handlar om att genom delaktighet, med respekt och i ömsesidig solidaritet möta människor i utsatta livssituationer. Behoven är stora i världen, i Sverige men också här i våra lokala sammanhang. Därför behöver vi förstärka möjligheterna till diakonalt stöd på flera sätt. Det finns stora behov både bland barn, ungdomar, familjer, ensamstående och äldre.

Varje inbetalning till annan fond är för oss förenat med stora kostnader och därför behöver också vi upphöra med att förmedla pengar till andra fonder än Blomsterfonden, vår egen fond. Redan nu kan man på ett enkelt sätt ringa eller gå in på olika fonders hemsidor och beställa minnesblad, få en räkning hemskickad eller betala direkt på nätet eller via swish. Det är den vanligaste anledningen till att blomsteraffärer, begravningsbyråer och andra församlingar redan har slutat att ta emot inbetalningar till andra fonder än sina egna. Nu är det vår tur.

Från den 1 januari 2020 hänvisar även vi till att du tar direkt kontakt med de fonder du vill skänka en gåva till om det är annan fond än den lokala fond vi har här och förvaltar – Blomsterfonden Ovansjö-Järbo.

Ge din gåva

Du kan när som helst vara med och bidra till det lokala diakonala arbetet här i vår bygd genom att skänka en gåva till Blomsterfonden i Ovansjö-Järbo. Alla bidrag tas tacksamt emot!

Text: Blomsterfonden
Swish: 123 466 47 69
Text: Blomsterfonden

Gäller din gåva en minnesgåva till en begravning är du välkommen att ringa till församlingsexpeditionen 0290-370 15 eller titta in till oss så hjälper vi dig.