Nationaldagen/Kungsgårdsdagen

Kyrkan öppen kl. 9-15 med aktiviteter. Tema för dagen i Ovansjö kyrka ”Begravningar förr och nu” Birgittagården öppen kl. 10-15 med aktiviteter. Bland annat sång för små och stora!

Nationaldagen/Kungsgårdsdagen program

9.00 Kyrkan öppnar med utställning

10.00 Morgonbön på Birgittagården

11.00 Barnsång. Kom och sjung med Lisen på Birgittagården.

12.00 Guidning i kyrkan.

13.00 Kom och sjung allsång med Birgitta på Birgittagården.

14.00 Guidning i kyrkan.

14.45 Eftermiddagsbön på Birgittagården.

Vi bjuder på kaffe och kaka vid kyrkan och popcorn och salta pinnar på Birgittagården.
På Birgittagården har vi en utställning där vi visar våra verksamheter.

I Ovansjö kyrka - ”Begravningar förr och nu”
Vi åker tillbaka i tiden för att undersöka hur begravningar kunde gå till. Det blir en tillbakablick med fascinerande historier, utställningar, rundvandringar och visning av museet. Där kommer vi bland annat få lära oss mer om vidskepelser, hur man klädde sig under sorg och begravning, kistvagnar från 1800-1900-talet och ”Stupstocken”. Allt detta och mycket mer! Du kommer och går som du vill under dagen.
Alla historier och fakta kommer från tidigare kyrkoherde Carl Adolf Murrays samlingar.

Ovansjö kyrka
Nationaldagen 6 juni kl. 09.00-15.00