Musik i kyrkan

Svenska kyrkan är Sveriges största arrangör av musikevenemang. Kyrkan står för hela en tredjedel (!) av konsertutbudet i landet och bidrar till ett levande kulturliv. Till alla våra konserter är det är fri entré, med möjlighet att ge en frivillig gåva.

Visste du att...
Svenska kyrkan är Sveriges största arrangör av musikevenemang.
Kyrkan står för hela en tredjedel (!) av konsertutbudet i landet och bidrar till ett levande kulturliv. Musik har alltid varit en viktig del av kyrkans liv och har en given plats i alla gudstjänster. Genom kyrkomusiken erbjuds en värdefull mötesplats där människor kan uttrycka och tolka sina andliga och existentiella frågor. Musiken talar ofta till oss på ett sätt som går bortom orden. Till alla våra konserter är det är fri entré, med möjlighet att ge en frivillig gåva.