En kvinna promenerar på en stig i skogen.
Foto: Alex Giacomini /Ikon

Livsstegen

12 steg till inre hälsa. Livsstegen är ett program för inre hälsa utvecklat av prästen och författaren Olle Carlsson. Programmet inspirerat av Bibeln, Anonyma Alkoholister, KBT, behandlingsvärlden och Katarina församling på Söder i Stockholm.

VAD ÄR LIVSSTEGEN?

Livsstegen är ett program för inre hälsa utvecklat av prästen och författaren Olle Carlsson. Programmet inspirerat av Bibeln, Anonyma Alkoholister, KBT, behandlingsvärlden och Katarina församling på Söder i Stockholm.

Livsstegen har utvecklats under Carlssons drygt 40-åriga gärning som präst i Svenska kyrkan och som etisk rådgivare och platschef på behandlingshem. Men också i mötet med tusentals sekulariserade och andligt sökande människor i svenska kyrkans mest välbesökta församling, där han ledde verksamheten som präst i 15 år och kyrkoherde (chef) fram till 2019.Boken Livsstegen – 12 steg till inre hälsa är utgiven på Bonnier Fakta 2015 och skriven av Olle Carlsson tillsammans med livskamraten Fotiní Carlsson, journalist och metodutvecklare av Livsstegen. De senaste åren har makarna utbildat i Livsstegen över hela norden. 

Alla organisationer och verksamhet som startar upp grupper i Livsstegen är utbildade och registrerade för att garantera kvalitet.  Sedan vårterminen 2020 har Livsstegen också ett nära samarbete med Kontempel, en ideell förening som startats av bland andra Olle Carlsson, som syftar till att skapa rum och mötesplatser för vår tids existentiella behov.

Livsstegen - grupp

Start: 24 feb, kl. 17.00-18.30
Träffar: Vi träffas 13 gånger (torsdagar)
Plats: Järbo kyrka
Ledare: Carolina Thorell, diakon
Anmälan och frågor: Carolina Thorell, diakon
tel. 072-5067824 eller carolina.thorell@svenskakyrkan.se
Max 10 deltagare.

En mörk liten stig i skogen.

Livsstegen - Öppen grupp

Välkommen du som har gått Livsstegen minst en gång, eller har erfarenhet av andra 12-stegprogram, och vill fortsätta hålla stegen aktuella i ditt liv.