Gudstjänster och berörd verksamhet i Ovansjö-Järbo pastorat

Svenska kyrkan anpassar sin verksamhet efter myndigheternas rekommendationer som rör coronaviruset. I nuläget innebär det att gudstjänstfirandet fortsätter ungefär som vanligt. Vid nattvardsfirande, tag emot oblaten/brödet i handen och doppa i vinet istället för att dricka ur bägaren.

Det är viktigt att vi visar hänsyn till alla i vår omgivning. Det betyder inte att vi stänger ner all vår verksamhet och fina arbete. Men det betyder att vi kommer göra några försiktighetsåtgärder gällande några av våra verksamheter.

Från och med söndag den 29 mars får allmänna sammankomster och offentliga tillställningar ha max: 50 deltagare.
Beslutet fattades av regeringen under fredagen (27 mars) och gäller alla sammankomster i kyrkans lokaler.

Hur gör vi om det är fler än 50 personer?
Tjänstgörande vaktmästare på plats har ansvar för att räkna in alla som kommer. OM antalet deltagare skulle överstiga det maxantal som är satt för lokalen är det den som leder sammankomsten som informerar om hur vi skall göra. För trots att det är tråkigt och vi alla förstår betydelsen av gemenskap behöver vi ändå ta vårt ansvar tillsammans och välja något av följande två alternativ om vi blir för många:
1. Kan vi ha sammankomsten utomhus tillsammans?

2. Finns några som kan tänka sig att följa sammankomsten från en annan plats te. x. genom att en vän, släkting eller bekant här inne spelar in?

vi ställer inte in, vi ställer om!

Välkommen till kyrkan

Vi fortsätter att möta medmänniskor med samma omsorg som vi alltid vill visa.
Där omständigheter kräver att vi ställer in viss verksamhet ställer vi samtidigt om till nya möten med nya mötesplatser.
Från måndag 23 mars håller diakonin våra kyrkor extra öppna och ger möjlighet till samtal, ljuständning och bön. Vi öppnar också en extra telefonlinje för samtalsstöd och finns närvarande på sociala medier via Ovansjö-Järbo pastorats Facebooksida.

Kyrkans samtalsstöds telefon
Ring: 072-506 78 99 så får du prata med personal inom diakonin!
Telefontider: Måndag-fredag kl. 13.00-16.00

Öppna kyrkor för samtal, ljuständning och bön
Ovansjö kyrka och Järbo kyrka. Besökstider: Måndag-fredag kl. 13.00-16.00

Digital närvaro

Vi kommer att utöka vår närvaro på digitala kanaler.

Diakonin kommer ha en stor närvaro på vår Facebooksida med böner, inbjudan till samtal och tankar. Vi kommer som vanligt försöka svara på chat och kommentarer så fort vi kan, men vi kommer ha fler personer (inom diakonin) som hjälper till med att möta församlingen.

Nytt! Instagram
Vi har startat ett Instagramkonto. Följ oss gärna på:

Berörda VERKSAMHETER

Som tidigare nämnt påverkas inte gudstjänstfirandet. Vi annonserar på vår hemsida, affischer, Facebook och ”Din Lokaltidning” när berörda verksamheter startar igen.

De verksamheter som blir påverkade är:

• Café lilla yllet - tillfälligt uppehåll
  • Födelsedagsfest för äldre i pastoratet, flyttas fram.
  • Klädfyndardagen - INSTÄLLD
  • Sopplunch på Birgittagården - tillfälligt uppehåll
  • Äldreboende - Andakter och sångstunder, tillfälligt uppehåll
  • Konsert - EARTH HOUR, framflyttad
  • Öppen barnverksamhet - tillfälligt uppehåll. Sandvikens kommun har i samråd med Regionen beslutat att ställa in Familjecentralens alla Öppet hus och föräldragrupper. Beslutet om tillfälligt uppehåll gäller för all vår öppna barnverksamhet. Våra barn- och ungdomsgrupper fortsätter som vanligt!

Övriga verksamheter fortlöper som vanligt.  Förutsatt att Folkhälsomyndigheten, Sandvikens kommun eller Svenska kyrkan på nationell nivå inte kommer med några nya riktlinjer.

HÅLL DIG UPPDATERAD

Utförligare information från Folkhälsomyndighetens på deras hemsida. https://www.folkhalsomyndigheten.se/
Aktuell information från Svenska kyrkan på deras hemsida.  https://www.svenskakyrkan.se/

STANNA HEMMA OM DU HAR SYMTOM

Folkhälsomyndigheten uppmanar människor med symtom, även milda, att begränsa sociala kontakter för att inte smitta andra. Det gäller både i arbetslivet och i privatlivet.

Informationen uppdateras löpande.
Senast uppdaterad 2020-03-25 kl. 09.54