Other languages with Google Translate

Körverksamhet

-Det är kul att sjunga i kör.

Körsång - får kroppen att må bra!

Att sjunga bidrar till flera bra saker i kroppen och sinnet! Körsång gör att du blir:

Gladare: När vi hör sång och musik så frigörs hormonet dopamin som sätter igång kroppens belöningssystem. Kroppen bildar också oxytocin som bildar harmoni och gör oss mer sociala.

Smartare: När du sjunger aktiverar du hjärnan då text, tempo och toner tillsammans ska tajmas in.

Mindre stressad: Blodtrycket och vilopulsen tenderar att sjunka hos de personer som sjunger tillsammans.

Friskare: Flera studier visar på att sjunga i grupp kan stärka kroppens immunförsvar.

Förbättrar din andning: Vid sång aktiveras stora muskelgrupper som kontrollerar andningen.

Visst är det fantastiskt?

Vi har tre olika körer där alla får plats. Hör gärna av dig till den kör som verkar passa dig bäst!

Ovansjö kyrko-​​ och bygdekör

Denna kör är för närvarande vilande.

Korallerna

(fd Storviks o Järbo kyrkas kör)
Korallerna är en blandad vuxenkör. Nya och gamla medlemmar är varmt välkomna!
Start: 4 feb.
Övar: Tisdagar kl. 18.30-20.30
Plats: Storviks kyrka
Körledare:  Åsa Åberg 072-​​506 78 25

Sjung för hälsan

Kom som du är, sjung som du gör.
Vi sjunger för hälsan, blandad kör, inga framträdanden, ingen förkunskap krävs.

Järbo kyrka varannan onsdag, ojämn vecka kl. 10.30-11.30. Fika från 10.00. Start: vecka 5

Birgittagården varannan torsdag, jämn vecka kl 11.00-11.45. Sopplunch kl. 12.00 för den som vill.
Start: vecka 6
Körledare: Linda 072-​​506 78 48