Other languages with Google Translate

Ovansjö-Järbo pastorat Besöks- och postadress: Ovansjövägen 232, 81240 KUNGSGÅRDEN Telefon: +46(290)37015 E-post till Ovansjö-Järbo pastorat

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Körverksamhet

-Det är kul att sjunga i kör.

Körsång - får kroppen att må bra!

Att sjunga bidrar till flera bra saker i kroppen och sinnet! Körsång gör att du blir:

Gladare: När vi hör sång och musik så frigörs hormonet dopamin som sätter igång kroppens belöningssystem. Kroppen bildar också oxytocin som bildar harmoni och gör oss mer sociala.

Smartare: När du sjunger aktiverar du hjärnan då text, tempo och toner tillsammans ska tajmas in.

Mindre stressad: Blodtrycket och vilopulsen tenderar att sjunka hos de personer som sjunger tillsammans.

Friskare: Flera studier visar på att sjunga i grupp kan stärka kroppens immunförsvar.

Förbättrar din andning: Vid sång aktiveras stora muskelgrupper som kontrollerar andningen.

Visst är det fantastiskt?

Vi har tre olika körer där alla får plats. Hör gärna av dig till den kör som verkar passa dig bäst!

Ovansjö kyrko-​​ och bygdekör

Blandad kör som riktar sig till dig som har sångvana och vill fördjupa dig i kyrkokörens repertoar. Vi medverkar i konserter och gudstjänster.
Övar: Torsdagar 19.00-21.00 på Birgittagården
Start v.36
​Körledare: Birgitta Hamberg 072-​​506 78 34

Storviks och Järbos kör

Vi träffas och sjunger i Storviks kyrka och medverkar i konserter och gudstjänster. Blandad kör och ingen förkunskap krävs.
Övar: Tisdagar kl. 18:30 - 20.30 Storviks kyrka
Start v.36
Körledare: Åsa Åberg 072-​​506 78 25

Sång för hälsan - kom som du är, sjung som du gör.

Vi sjunger på Onsdagar varannan vecka kl. 10:30 - 11.30 i Järbo kyrka. Inga uppträdanden, vi sjunger för hälsan. Blandad kör, ingen förkunskap krävs.
Start v.37
Körledare: Linda Hansson 072-​​506 78 48