Other languages with Google Translate

Körverksamhet

-Det är kul att sjunga i kör.

Körsång - får kroppen att må bra!

Att sjunga bidrar till flera bra saker i kroppen och sinnet! Körsång gör att du blir:

Gladare: När vi hör sång och musik så frigörs hormonet dopamin som sätter igång kroppens belöningssystem. Kroppen bildar också oxytocin som bildar harmoni och gör oss mer sociala.

Smartare: När du sjunger aktiverar du hjärnan då text, tempo och toner tillsammans ska tajmas in.

Mindre stressad: Blodtrycket och vilopulsen tenderar att sjunka hos de personer som sjunger tillsammans.

Friskare: Flera studier visar på att sjunga i grupp kan stärka kroppens immunförsvar.

Förbättrar din andning: Vid sång aktiveras stora muskelgrupper som kontrollerar andningen.

Visst är det fantastiskt?

Vi har tre olika körer där alla får plats. Hör gärna av dig till den kör som verkar passa dig bäst!

Ovansjö kyrko-​​ och bygdekör

Blandad kör och inga förkunskaper krävs.
Övar: Torsdagar 19.00-21.00 på Birgittagården
Start vecka 36
​Körledare: Birgitta Hamberg 072-​​506 78 34

Storviks och Järbos kör

Vi träffas och sjunger i Storviks kyrka och medverkar i konserter och gudstjänster. Blandad kör och ingen förkunskap krävs.
Övar: Onsdagar kl. 18.45-20.45 Storviks kyrka
Start vecka 36
Körledare: Åsa Åberg 072-​​506 78 25

Sång för hälsan - kom som du är, sjung som du gör.

Vi sjunger för hälsan, blandad kör, inga uppträdanden, ingen förkunskap krävs. Vi träffas varannan onsdag kl. 10.30-11.30 i Järbo kyrka. Fika från 10.00.
Start vecka 37
Körledare: Linda 072-​​506 78 48