Vetekornet (Församlingsblad)

Senaste numret av Vetekornet! #1 2022 - Påsk

Församlingsbladet Vetekornet kommer ut tre (!) gånger per år och delas ut till alla hushåll i Ovansjö-Järbo pastorat. De tre nummrerna skiljer sig åt,
#1. Påsknummer - Påskens alla gudstjänster och information om påsken. Kommer samma vecka som Palmsöndagen.

#2. Verksamhetsnummer - Nummer med alla våra fina verksamheter som startar igen efter sommaren. Kommer i slutet av augusti.

#3. Advent och Jul - Julens alla gudstjänster och information om julen. Kommer i slutet av november.

Bor du någon annanstans och vill ha pappersutgåvan skickad till dig är du välkommen att skicka ett e-post till ovansjo.pastorat@svenskakyrkan.se med din adress så ser vi till att skicka tidningen till dig när den kommer.

Artiklar från det senaste numret!

Adventstid – en förberedelsetid inför julen, ett ljus i taget... ett för varje advent

Glad Advent, God Jul och ett Gott Nytt År! /Carin Zetterberg, kyrkoherde.

Majsan börjar sin nästa resa

”Nu ska jag bara ha det bra! Sen blir det en hel del mys med min gubbe i stugan och framförallt få mer tid med barn och barnbarn.”

Andreas Örn

Vi hälsar vår nya kyrkogårdsföreståndare Andreas Örn varmt välkommen! Andreas bor i Åshammar och kommer tillsammans med Jessica från Sandvikens pastorat. Andreas och Jessica blir två nya pusselbitar hos oss.

Jessica Uljons

Jessica Uljons har precis som Andreas Örn jobbat  i Sandvikens pastorat och blir nu ytterligare en viktig pusselbit hos oss. Jessica kommer att arbeta som  kyrkogårdsassistent, och vi hälsar henne varmt välkommen! Här kan du läsa mer om Jessica.

Artiklar från tidigare nummer!

En hälsning i höstfärger och… i hösttoner!

/Carin Zetterberg, kyrkoherde

Sofia Wester Eriksson

Pedagog i dialog

Cecilia Arlewigh

”Ny” diakoniassistent

TACK

En teater tillsammans med barn. Där vi har tacksamhet i fokus!

Glädje och skratt smittar också

Musik sprider glädje!

100 år av demokrati

I år är det 100 år sedan det första valet där både kvinnor och män hade rätt att rösta i riksdagen. Beslutet att införa den allmänna och lika rösträtten är antagligen den viktigaste politiska reformen under 1900 och ses som demokratins genombrott i Sverige.

Anders Sjöberg, välkommen hem

Brevet hem, Signerat Anders Sjöberg

Hälsningar Carin Zetterberg, kyrkoherde

Hej och snart - Glad påsk!

Ny byggnad för kyrkogårdsförvaltningen

Ovansjö kyrkogård • Under ett antal år har vi växt ur byggnaden för kyrkogårdsförvaltningen.

Ett hej till dig – med glada ögon!

En hälsning från Carin Zetterberg, går att läsa i senaste numret av Vetekornet och på vår hemsida!

Musik sprider GLÄDJE

Utanför Logården i Storvik har några solstrålar letat sig fram i det ostadiga majvädret. Med halsduken högt uppdragen och sångblad som fladdrar i den kalla vinden står våra härliga medarbetare (och några frivilliga) för att sprida glädje ute på ”byn” med sång och musik.

Hej och snart - Glad påsk!

En hälsning från Carin Zetterberg, kyrkoherde