Other languages with Google Translate

Carin Zetterberg, ny kyrkoherde

Carin Zetterberg välkomnades i Högmässan 19 maj.

Hej!

Ännu är det lite tid kvar till midsommar då det kommer prästkragar längs våra dikeskanter, men redan 1 maj gör en annan slags ”prästkrage” entré i vår bygd…

Jag heter Carin Zetterberg och bär den prästkrage på prästskjortan som visar att jag jobbar som just präst. Här i Ovansjö-Järbo pastorat har jag från den 1 maj den stora glädjen att dessutom vara kyrkoherde.

För mig handlar det om att komma tillbaka till mina rötter eftersom min mamma är född och uppvuxen här, mormor och morfar bodde i Backberg. Jag har släkt i Järbo, minns sommarmys vid Hålldammen med go’fika i den blå kylväskan och att plocka bl. a prästkragar till att smycka midsommarstången vid Magnussons ålderdomshem som det hette då. Där blev det tradition att min pappa spelade dragspel till dans och firande under många år. Minnen från andra stunder som när jag höll mormor hårt i handen när jag var liten och vi var på Logården i Storvik för att jag tyckte att det var så stort.

Ja, det känns som att komma hem och jag ser fram emot att få möta dig på någon plats, i någon verksamhet, ute på promenad eller i samband med soppluncherna i Birgittagården eller gudstjänsterna i någon av våra vackra kyrkor. Det kan också hända att vi får dela musikupplevelser i Gästrike-Hammarby kapell i sommar eller njuta musik på annan plats ihop – det är nämligen också ett stort intresse för mig! Kanske ett arv från min morfar som spelade orgel i Hyddan, missionshuset uppe i Backberg, och från mamma som alltid spelat piano och sjungit och så min pappa förstås, som under hela min uppväxt spelat dragspel!
Hoppas att vi ses! Jag ser fram emot att träffa dig!

/Carin Zetterberg