Sjung i kör!

Att sjunga i kör är inte bara kul – det är bra för hälsan också!

Chorus nova - Den ”unga kyrkokören”

För dig som är mellan 16-30 år, lockas och är nyfiken på att musicera i kyrkorummet genom olika stilar och epoker. Vara med i kyrkans musikliv och utvecklas som körsångare. Välkommen att sjunga med!

Stora kyrkan, Församlingsgården:
Torsdagar 19:00-21:00
Start 7 september

Ingrid Löfgren,  Ingrid Löfgren
Tel: 063- 19 50 74

Lugnvikskören

Lugnvikskören är en fyrstämmig kör med blandad repertoar där alla är välkomna att vara med. Kören övar i Lugnvikskyrkan på onsdagar kl 18.30-20.30

Gamla och nya körmedlemmar är välkomna! Inga förkunskaper krävs.

Andreas Agerberg.
Telefon: 063-195054
Andreas Agerberg

"Sjung för hälsan"

En kör som träffas på dagtid och sjunger enkla sånger, ofta  bara melodistämman. Kören träffas varje onsdag 13.30-15.00 i Lugnvikskyrkan och avslutar alltid med enkelt fika.

Gamla och nya körmedlemmar är välkomna! Inga förkunskaper krävs.

Andreas Agerberg.
Telefon: 063-195054
Andreas Agerberg

Seniorakören

Seniorakören är en trevlig och sångglad samling damer från 65 år och uppåt som träffas på torsdagar kl 10.00-12.00 i Solrummet, församlingsgården. Uppstart 7/9 2017.

Bild: Anders Gustafsson

Musiken  hämtas ur psalmernas, visornas, folkmusikens och den klassiska körmusikens värld och det övas både på enstämmighet och två-tre stämmighet. Under repetitionens gång så finns utrymme för fika och lite social samvaro.

Kören gör sånguppdrag i olika sammanhang inom kyrkans verksamhet, bla i gudstjänster och konsertsammanhang där övriga körer i församlingen gör projekt tillsammans.

Du sångglada dam som är 65 år eller äldre är varmt välkommen att vara en i gänget!

För mer information kontakta
Acki Schweitzer, tel 063-19 50 45
 Acki Schweitzer

SENIORAKÖREN

För mer information kontakta
Acki Schweitzer, tel 063-19 50 45
Acki Schweitzer

Motettkören

Bild: Anders Gustafsson

Motettkören sjunger en blandad repertoar med betoning på den klassiska och nyskrivna kyrkomusiken, ofta lite mer krävande körstycken.
Repetitioner på torsdagskvällar 19:00 – 21:30 i musiksalen i Stora kyrkan.

Starttider hösten 2017
Östersunds Motettkör startar sina rep med Bach's h-moll mässa torsdag den 31 augusti 19:00 i Stora kyrkans körsal

Motettkören är Stora kyrkans egen kör och sjunger därför ofta i gudstjänsterna där, i hel kör eller mindre ensembler ur kören. Motetten söker i år särskilt efter Basar och Tenorer, varmt välkomna att prova på.

Sedan 2009 har kören haft Nicklas Strandberg som körledare. Han är utbildad på Mellansels folkhögskola (Kantor), Ingesunds Musikhögskola (musiklärare, orgelpedagog) och Göteborgs Universitet (Organist). Under Nicklas tid har kören sjungit allt från renässansmusik till modern klassisk körmusik.

063-19 50 04, 070-326 96 99

Oratoriekören

Östersunds Oratoriekör är en projektkör (blandad kör) som hör hemma i Stora kyrkan. Kören består av ca 70 körsångare.

Oratoriekören sjunger större verk, mässor, requiem, oratorier, passioner o.s.v. en gång per termin.
Repetitioner varannan söndagskväll kl 18:00 – 21:00 i Församlingsgården bredvid Stora kyrkan.

Starttider hösten 2017
Östersunds Oratoriekör startar sina rep med det nyskrivna beställningsverket Ett nådens oratorium söndag den 27 Augusti 18:00 i Församlingsgårdens stora sal.

Sedan 2009 har kören haft Nicklas Strandberg som körledare. Han är utbildad på Mellansels folkhögskola (Kantor), Ingesunds Musikhögskola (musiklärare, orgelpedagog) och Göteborgs Universitet (Organist). Under Nicklas tid har kören sjungit bland annat Pärt, Bach och Mozart.

063-19 50 04, 070-326 96 99

Östersunds vokalensemble

Östersunds Vokalensemble är en blandad kör som består av ca 45 aktiva sångare. Vi övar i Marielundskyrkan på tisdagar kl 19-21.15.
Start tisdag 12/9

Om Östersunds Vokalensemble:
Många i kören kan läsa noter och andra ser när det går upp eller ner i notbilden.
Kören sjunger blandad repertoar; allt från klassisk musik, folkmusik, visor och spirituals till Michael Jackson.
Sommaren 2010 följde halva kören med biskop Tuulikki till Slovakien och framträdde i olika sammanhang. Våren 2011 åkte vi på körresa till Bratislava i Slovakien.

Ingrid Grahn
Telefon: 19 50 64 eller 070-2700223 (SMS).
Ingrid Grahn