Svenska kyrkan Östersund

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan Östersund Besöksadress: S Gröngatan 33, 83135 ÖSTERSUND Postadress: Box 3083, 83103 Östersund Telefon: +46(63)195000 E-post till Svenska kyrkan Östersund

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Rum för bön

Det finns lika många sätt att be som det finns människor, eftersom bön är varje enskild människas personliga samtal med Gud.

I våra liv finns det mycket som stör det samtalet. Därför behövs ibland särskilda rum för bön. Det kan också vara en hjälp att be tillsammans med andra och för någon är det en öppning att be genom att använda färg och form eller med hela kroppen genom t ex dans.  

Lectio Divina

Onsdagar, en gång i månaden 15:00 -16:00 i
Heliga ljusets kyrka, Torvalla; 8/2, 8/3, 5/4, 3/5, 31/5,14/6.

”Vi låter Guds ord bli vår bön, en del av vårt personliga samtal med Gud och vårt sökande efter en djupare gemenskap med Jesus Kristus som är det levande Ordet.”

Kontaktperson: Tom Liveskär 063-14 03 51

Brunflo församling

En inre pilgrimsvandring i Dag Hammarskjölds spår

Lördag den 6 maj kl 15 i Marielundskyrkan

Bilder från Dag Hammarskjöldsleden varvas med musik, sång och tystnad. Vi avslutar med samtal och bön.

Ansvarig: Silvia Kramer.

Ingen anmälan. Fika.

Vid frågor: silvia.kramer@svenskakyrkan.se

Meditativ trädgård vid Marielundskyrkan

Längtar Du efter en stunds stillhet och eftertanke i Din vardag? Välkommen till den meditativa trädgården vid Marielundskyrkan! I trädgården finns sju meditationsplatser, som har sin utgångspunkt i sju olika verb. Tanken bakom verben och meditationsplatserna är att vara till hjälp för att hitta rytm, riktning och resesällskap i livet. I anslutning till trädgården finns en låda där Du kan ta ett meditations­häfte för att ytterligare fördjupa Dig på en eller flera av meditations- platserna. Trädgården är till för Dig! Unna Dig att stanna upp och ta emot det som kommer! Vill du vara med i trädgårdsgruppen och hjälpa till att sköta om trädgården eller vill du veta mer om den? Kontakta Torun Jacobsson 0730-569779, torunjacobsson@hotmail.com Trädgården är ansluten till den internationella rörelsen The Quiet Garden Movement. www.quietgarden.org  

Måla och Meditera

I stillhet, bön och genom vägledd meditation lyssnar vi till Guds ord och låter sedan bilder växa fram. Vi avslutar med gemensam reflektion över övningen och bilderna. Du behöver inte ha någon erfarenhet av att måla. Församlingen håller med material.

För mer information, kontakta Ann Nordström, 063-161161, Ann Nordström

Varannan torsdag kl 13.00-16.30 med start 15/9 2016 i Socken­stugan (mitt emot Frösö kyrka). 

Lectio Divina

Genom den andliga läsningen av Bibeln, i kyrkans tradition kallad Lectio Divina, låter vi Guds ord bli vår bön, en del av vårt personliga samtal med Gud och vårt sökande efter en djupare gemenskap med Jesus Kristus som är det levande Ordet.

Vi träffas onsdagar i Hornsbergskyrkan, Andersösalen kl 17.30 för att därefter gemensamt gå till kvällsmässan kl 19.00.
Start 14/9 2016. För mer information,
kontakta Ann Nordström, 063-161161, Ann Nordström