Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan Östersund Besöksadress: S Gröngatan 33, 83135 ÖSTERSUND Postadress: Box 3083, 83103 Östersund Telefon:+46(63)195000 E-post till Svenska kyrkan Östersund

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Någon att tala med

Vi behöver någon att tala med när vi hamnar i akut livskris.

Om du drabbas av sorg, separation, arbetslöshet, existentiell kris eller andra dramatiska händelser i ditt liv vill Svenska kyrkan erbjuda en möjlighet att bearbeta den uppkomna krisen. Vi erbjuder samtal för ungdomar och vuxna med ”friska livskriser”.
Hos Svenska kyrkan i Östersund finns olika möjligheter till samtal. Du kan välja om du önskar enskilt samtal eller familjerådgivning. Du kan också delta i en samtalsgrupp om tro och liv eller i en samtalsgrupp för dem som mist en nära vän eller anhörig.

Samtal med präst/diakon
Ibland räcker det inte till med vänner och familj. Ibland behöver man någon som står utanför, som lyssnar opartiskt, som man inte själv behöver orka lyssna på i utbyte.
Det kan handla om att man mist den man levt med eller om att stå vid ett vägskäl i livet eller om att livet bara är allmänt komplicerat…
Samtal med präst eller diakon är utan kostnad! Du måste inte bo i församlingen.
 
Kontakt för samtal
Klicka på nedanstående länk för att komma till en sida där det finns kontaktuppgifter till all personal i församlingen. Där hittar du våra präster och diakoner.
Länk till personalsidan


Samtalsgrupper/cirklar
Det finns också möjlighet att vara med i olika grupper.
Vi har till exempel en ”Leva vidare-grupp” för dig som mist en närstående.

Läs mer på nedanstående länk:
Samtalsgrupper