telefonsamtal

Någon att tala med

Det finns ögonblick då det känns både tungt och mörkt. Stunder när vi verkligen behöver hjälp och stöd. Vad vi behöver varierar från person till person och från tillfälle till tillfälle, men när stunderna kommer vill vi finnas där.

När det känns som allra svårast vill vi finnas där. Ofta med praktiskt hjälp. En hand att hålla när livets slut närmar sig. Ett extra stöd hos doktorn när ett svårt besked lämnas. En annan gång genom att bara sitta ner tillsammans och dricka en kopp kaffe. Många gånger genom att lyssna och samtala.

Hjälpen kan se ut på många sätt, för våra behov är personliga och lösningen likaså. I Svenska kyrkan Östersund finns det medarbetare som är beredda att lyssna och samtal kring din livssituation. Diakoner och präster har tystnadsplikt och om du vill kan du vara anonym.

Med anledning av coronaviruset

Eftersom det i nuläget finns begränsningar i att ses finns det möjlighet att samtala med präst eller diakon via telefon istället.

Samtal med präst/diakon
Ibland är det svårt att be de allra närmaste om hjälp, vi vill inte belasta dem. Funderingarna kan kännas alltför privata för att delas med familjen. Samtal med präst eller diakon är utan kostnad och du måste inte tillhöra Östersunds församling.

Kontakt för samtal
Nedan kan du klicka dig vidare till sidor med kontaktuppgifter till våra präster och diakoner. Du kan kontakta dem för att boka in ett samtal.

Samtalsgrupper
Läs mer på nedanstående länk
Samtal och stöd