Musik i våra kyrkor

I kyrkan har du möjlighet att lyssna på olika typer av konserter med kör, orkester och orgel. Professionella musiker och sångare arbetar sida vid sida med amatörer. Det finns konserter inom flera olika genrer, allt från den klassiska repertoaren till nyskapande verk, men även gospel, pop och rock. Konserterna kan framföras av såväl lokala som kända musiker och artister.

OBS!

Coronapandemin påverkar alla våra verksamheter. Klicka på knappen nedan för att se hur din verksamhet påverkas.

Corona-aktuellt

Musik i våra kyrkor under hösten 2021

Stora kyrkan

Lördag 10/10 kl 18:00
Birds of paradise, Callirhoë op. 37, Pastoralsymfonin

Lördag 6/11 kl 18:00
Requiem - Fauré
Stora kyrkans Solistensemble, organist Johannes Landgren, Dirigent Nicklas Strandberg

Torsdag 11/11 kl 19:00
ORGELVECKAN (Se hela programmet här)
Konsert med Johannes Landgren - orgel och Anders Hagberg - flöjter och sopransaxofon.

Lördag 13/11 kl 18:00
ORGELVECKAN (Se hela programmet här)
Konsert med Gunnar Idenstam - orgel och Dan Laurin - flöjter.

Lördag 20/11 18:00
The Armed Man - A Mass for Peace
Körer från kyrkosångsförbundet i Jämtland/Härjedalen och Birka Folkhögskola, Östersunds orkesterförening, Konsertmästare Bengt-Eric Norlén, Dirigent Nicklas Strandberg

Lördag 27/11 18:00
J. S. Bachs kantat 61
Stora kyrkans Motettkör, Archi Jamt, Dirigent Nicklas Strandberg

Lördag 18/12 18:00
Oratorio de Noël
Stora kyrkans Solistensemble, Stora kyrkans Motettkör, Östersunds orkesterförening

Onsdag 5/1 2022 kl 18:00
Det oändligt ogripbara

Stora kyrkans Solistensemble, Archi Jamt, Blockflöjter Dan Laurin och Emelie Roos, Luta Dohyo Sol, Cembalo Anna Pardiso Laurin, Dirigent Nicklas Strandberg

Tidigare Musikevenemang:

Mozarts C-mollmässa

Söndag 29/5 framförs W. A. Mozarts stora C-mollmässa i Stora kyrkan. Medverkande är Östersunds Orkesterförening, Östersunds Oratoriekör och solister med Nicklas Strandberg som drigent.

Se filmen när Nicklas Strandberg, organist i Stora kyrkan, berättar om W. A. Mozarts stora C-mollmässa.