Leva vidare-grupp

Att hantera sorgen. De flesta tycker att det underlättar om man tillåter sig att samtala om sin sorg och om hur man klarar att leva vidare.

Sorg rymmer många känslor. Vi kan aldrig vara helt förberedda när en anhörig avlider. Även om man haft tid att förbereda sig under en sjukdomstid upplevs det många gånger som om döden kommit alltför tidigt.

De flesta tycker att det underlättar om man tillåter sig att samtala om sin sorg och om hur man klarar att leva vidare. För dem som förlorat en anhörig inbjuder församlingen därför regelbundet till “leva vidare-grupper”. Där träffas människor som har den gemensamma erfarenheten, att de nyligen förlorat en anhörig. Man får prata om hur det är att leva med sorgen och saknaden. Varje människas sorg är unik, men det brukar ändå kännas bra att få dela tankar och erfarenheter med andra som befinner sig i en liknande situation.

I våra kyrkor och kapell håller vi under Alla helgons helg en särskild minnesgudstjänst till minne av dem som gått bort. Till denna gudstjänst är alla välkomna.

Margareta Engdahl

Mer om Margareta Engdahl…