Kurs för förebedjare

- för dig som vill bli, eller redan är, eller är nyfiken... Marielundskyrkan 16-18/2. Kursledare Staffan Stadell

Bön ingår som en grundbult i kristen tro, både enskilt och i gudstjänsten. I den här kursens innehåll ingår
olika delar som berör detta, bland annat:

Tro och förhållningssätt.

Vilken är vår position när vi ber och hur undviker vi att väcka felaktiga förväntningar?

Hur gör vi när vi skall be för någon?

En enkel modell för förbön är en styrka speciellt när man skall be tillsammans med andra

Andens gåvor i förbönen

”Hjälparen”, Den helige Ande, har gåvor så att vi skall kunna ”tjäna varandra…” (1Petr.4:10)

Förbönen – den personliga i gudstjänsten

Hur hanterar vi den?

Kursledare: Staffan Stadell

Staffan har varit präst i Sollentuna församling, Kummelby kyrka, ett sammanhang där man under många år utvecklat förbönen i församlingen. Han är aktiv i själavårdsorganisationen ”Helhet genom Kristus”, ett arbete som drivs på ekumenisk grund, och han var en av dem som startade upp Alphakurserna i Sverige. Staffan är känd för att vara både inspirerande, erfaren och lyhörd i sin undervisning.

Bild på Staffan Stadell
Staffan Stadell, präst, leder förbönskursen i Marielunds kyrkan.

Tid, plats, anmälan & kostnad

Marielundskyrkan, Östersund

Start fredag 16/2 17:00 - 20:30
Lördag 09:00 - 17:30
Söndag 09:00 - 17:00

Vi avslutar helgen med att fira gudstjänst (kl 15) och äta, tillsammans med övriga församlingen i Marielund. Vi vill att du som deltar är med alla dagarna.

Välkommen till en kurs som ger längtan efter mer!

helst skriftligt, till:
mia.jaederfeldt@svenskakyrkan.se
Sista anmälningsdag fredag den 9 februari.
Ange Namn, adress, telefon, eventuella matallergier eller speciell kost.

Kostnad och betalning
Pris för alla dagarna, inklusive mat, är 250:-/pers och kan göras på plats; kontant eller swish.

Mia Jaederfeldt

Marielundskyrkan, Präst