Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan Östersund Besöksadress: S Gröngatan 33, 83135 ÖSTERSUND Postadress: Box 3083, 83103 Östersund Telefon:+46(63)195000 E-post till Svenska kyrkan Östersund

Konfirmation 2019/2020

Du är inte ensam om att fundera över livet. Att vara konfirmand handlar om ditt liv och dina frågor. Helt enkelt det som är viktigt för dig.

Veckokonfirmand - tisdag

Vi träffas varje vecka på Församlingsgården kl.18.00 -20.00 under hösten och våren.

Det blir både lek och allvar, vi funderar över meningen med livet, åker på̊ två̊ läger, pratar om kristen tro, har kul och fikar.
Start: vecka 40 2019
Konfirmationen:  25 april 2020
Kontaktperson: Församlingspedagog Matz Malm 063- 19 50 43

Matz Malm

SOMMARKONFIRMAND

För dig som vill åka på ett längre läger under sommaren. Vi träffas en söndag i månaden kl.10.30 – 14.30 , start 1: advent. Vi har massa kul tillsammans och snackar mening med livet och kristen tro. Vecka 25-26 träffas vi varje dag på församlingsgården samt åker på ett längre läger till en lägergård.
Start: 1: advent 2019
Konfirmation:
  27 juni 2020
Kontaktperson: Diakon Margareta Engdahl 063- 19 50 46

Margareta Engdahl

KONFIRMAND - FÖR DIG SOM BEHÖVER EXTRA STÖD

För dig som är i behov av extra stöd, t.ex. går på särskola.
Start: Våren 2020, Lugnvikskyrkan.

Kontaktperson: Församlingspedagog Ragnhild Hamberg 063- 19 50 73

SAMISK KONFIRMAND

Sommarläger på Edelviks folkhögskola, Burträsk, för samiska ungdomar från hela landet. Mer information hittar du på vår hemsida där du även gör din anmälan.

Kontaktperson: Ella-Britt Eriksson, 063-19 50 83
Länk till hemsida->

Vad är konfirmation egentligen?

Under konfirmandtiden får du möta livet och kristen tro och hur det faktiskt också kan ha med dig att göra.
Tillsammans med andra får du möjlighet att samtala och fundera över livet och tron på Gud och samtidigt åka på läger, fika och leka.

Kristen tro handlar om ditt liv och dina frågor...

Konfirmation betyder bekräfta och det är ditt dop du bekräftar under konfirmandtiden. Om du inte är döpt har du möjlighet att bli det medan du är konfirmand.
Konfirmandtiden avslutas med konfirmation, tidpunkten varierar beroende på vilken grupp du väljer.

Här kan du läsa mer om vilka olika alternativ som finns i Östersunds församling för dig som är nyfiken på det här med att vara konfirmand.

Vanliga frågor om konfirmation

Måste man tro på Gud?
Vissa har en tro när de blir konfirmander, några kommer på att de tror under konfirmandtiden, andra att de inte gör det.
Men alla får ta del av hur det är att leva som kristen.

Måste jag vara döpt för att vara konfirmand?
Nej, det behöver du inte. Är du inte döpt, döps du före konfirmationen. Konfirmation betyder bekräftelse. Bekräftelse av dopet.

Mina kompisar säger att ingen konfirmerar sig längre, är det så?
Nej, så är det inte. Förra året var det 35000 som konfirmerades i Svenska kyrkan. I församlingarna runt Storsjön var det ca 260 konfirmander. De allra flesta tyckte att det var meningsfullt
och roligt!

Ella-Britt Eriksson