Other languages with Google Translate

Ikonutställning i Stora kyrkan

AnnaMari Hartwig visar sina ikoner varje vardag 11:00-15:00, samt under gudstjänsttid. Invigning lördag 25/8. Dagen avslutas med orgelkonsert av Nicklas Strandberg 15:00.

Utställningen invigs lördagen den 25/8 11:00-15:00
AnnaMari finns på plats och kan berätta om ikonerna. Dagen avslutas med en orgelkonsert av Nicklas Strandberg kl 15.00.

Tisdagen den 28/8 18:00 firas Ortodox liturgi på Gudsmoderns avsomnades dag. Liturgin förrättas av fader Mikael Liljeström, kyrkoherde i ortodoxa kyrkan i Leksand och Eskilstuna.

Onsdagen den 29/8 18:00 Ikonföredrag, fader Mikael Liljeström, kyrkoherde i ortodoxa kyrkan i Leksand och Eskilstuna.
Enkelt fika i pausen.
20:00 Orgel möter ikon, vid orgeln Nickas Strandberg.

Annamari Hartwig

Annamari Hartwig är född och uppvuxen i Helsingfors, men flyttade 1970 till Sverige och bor sedan elva år tillbaka i Östersund. Hon är pensionerad bildlärare och specialpedagog, som numera ägnar mycket av sin tid åt ikonmålning.

Hösten 2001 deltog hon i en grundkurs i ikonmålning på Nya Valamo folkhögskola i Finland och gick sedan regelbundet fortsättningskurser där minst en gång om året. Sedan fyra år tillbaka jobbar hon flera gånger om året som lärarassistent på svenskspråkiga ikonmålningskurser på Valamo Ikonakademi.

Utställningar:
Lars Bolin Gallery, Östersund 2012
Vårsta diakonigård, Härnösand  2012
Frösövallen, Frösön  2014
Helige Nikolaos kyrka, Stockholm  2017

Ikoner på offentliga platser:
Marielundskyrkan, Östersund
Kyrksalen, Lit