Foto: Alex & Martin /Ikon

Enhetschef för diakoni

Vi söker dig som vill leda utveckling och samordning av församlingens arbete med diakoni samtidigt som du själv får goda utvecklingsmöjligheter, andlig fördjupning och arbetsgemenskap.

Östersunds församling vill med Kristus i centrum vara mångfaldens och gemenskapens kyrka

Vi är en av det största församlingarna i Härnösands stift med fem kyrkor och två kapell i staden. Församlingen har ca 60 medarbetare som finns på tio arbetsplatser och sex enheter: Barn, Ungdom och Skola, Diakoni, Gudstjänst- och Musik, Fastighet- och Service, Begravning och Församlingsadministration. I kommunen finns det tillgång till goda arbetstillfällen, kvalitativ universitetsutbildning och varierat utbud av skolor för barn och ungdomar. Församlingen och staden erbjuder livskvalité i form av närhet till fjäll och annan natur samt stadsmiljö. Läs gärna mer om oss på www.svenskakyrkan.se/ostersund

Enhetschef för diakoni

Arbetsuppgifter

Som enhetschef har du i uppdrag att leda enhetens arbete och utveckling av diakonal verksamhet i nära samverkan med andra enhetschefer och kyrkoherden. Du ansvarar för övergripande planering av bemanning och verksamhet, omvärldsanalys, rapporter och underlag till kyrkoherde och kyrkoråd. Ansvaret inkluderar till exempel att strukturera, planera och genomföra arbete tillsammans med kollegor. Du har ekonomiansvar och personalansvar för ca 15 medarbetare. I egenskap av chef ingår du i församlingens ledningsgrupp.

Enhetens uppdrag är att stödja församlingens arbete med den grundläggande uppgiften, och bistå med särskild kompetens och erfarenhet i Svenska kyrkans diakonala arbete. I uppdraget ingår också att utveckla och samordna arbete som rör psykisk, fysisk och existentiell hälsa, samhällskontakter, minoritets- och urfolksarbete, påverkansarbete och företräda församlingen, exempelvis relaterat till familjerådgivning, institutionssjälavård, flykting- och integrationsarbete. Helgtjänstgöring kan förekomma ca 2-3 gånger/termin.

Kvalifikationer

Du har för tjänsten relevant akademisk utbildning eller motsvarande samt är diakon. Likaså har du tidigare erfarenhet av att vara chef eller ledare. Som person är du kommunikativ, strukturerad och har mycket god förmåga att arbeta självständigt och strategiskt. Du stimuleras av att skapa förutsättningar för medarbetare att utföra sitt arbete på bra sätt för att uppnå mål. Likaså värdesätter vi att du kan företräda församlingen i olika sammanhang. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.  Förutsättning för tjänsten är att du tillhör och delar Svenska kyrkans värderingar. Tidigare chefs- och ledarskapsutbildningar är meriterande samt erfarenhet av mål- och resultatstyrning.

Tillträde

Enligt överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering centralt i Östersund. Sista ansökningsdag är 5 november.

Varmt välkommen med din ansökan till oss!

Upplysningar om tjänsten eller rekryteringsprocessen

Jennie Nordin
063-19 50 02, 072-238 42 33
jennie.nordin@svenskakyrkan.se

Jennika Bladh
Enhetschef församlingsadministration
063-19 50 82, 070-390 30 41
jennika.bladh@svenskakyrkan.se

Din ansökan med personlig brev och cv skickas till ostersund.personal@svenskakyrkan.se
Ange minst två referenser i din ansökan. Märk ansökan med ”Enhetschef diakoni”.