Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Coronaviruset – aktuellt för Östersunds församling

Östersunds församling är medveten om den allvarliga situationen som råder i vårt samhälle och i världen med anledning av coronaviruset. Utifrån information från myndigheter, råd och riktlinjer från Svenska kyrkan samt egen bedömning i församlingen har vi vidtagit nedanstående åtgärder just nu.

Vi fortsätter vara närvarande för samtal och stöd. Utifrån olika restriktioner anpassar vi vår verksamhet. Vi gör det för att vi är rädda om varandra och för att det är vår plikt att göra vad vi kan för att hindra att smitta sprids. Förändringar kan ske hastigt, men den här sidan uppdateras löpande och du kan också ringa växeln,  063-19 50 00 för aktuell information.

Nedanstående gäller från 15 juli tills vidare:

Öppen kyrka:

• Vi håller Stora kyrkan öppen för frid, bön och ljuständning. Kyrkan är bemannad och max 300 anvisade sittplatser. Öppettider Stora kyrkan: Mån–fre 11:00–15:00. Sön 12:00–15:00.

Verksamhet:

• Värmestugan är fortsatt öppen med max 12 personer i lokalen samtidigt.
 4 personer per bord.

• Se vår barn- och familjsida för info gällande miniminiorer, miniorer och juniorer, samt barnvagnspromenad och utekyrkis:

• Vuxenverksamheter, öppet kyrkis och baby/barnrytmik-grupperna är inställda tills vidare.

Gudstjänster och kyrkliga handlingar:

Från 15 juli öppnar vi upp för fler deltagare med angivna sittplatser. Antalet sittplatser beräknas utifrån våra kyrkors storlek.

Stora kyrkan 300 personer
Gamla kyrkan 90 personer
Lugnvikskyrkan 50 personer
Marielundskyrkan 50 personer
Odensalakyrkan 50 personer
Hoppets kapell 65 personer

Antalet deltagare i ett och samma sällskap får uppgå till högst åtta personer. Tänk på att hålla avstånd och stanna hemma vid minsta sjukdomssymtom.

I sommar kan vi tyvärr inte erbjuda våra lokaler för minnesstunder, dopkaffen eller liknande. Vi öppnar åter upp för detta från 1 september om inte läget förändras.