Vuxet växande

Unna dig själv lite egen tid, kom till oss för att hämta andan och finna ro för en stund. Att även få möjlighet att samtala med andra människor om livet, det existentiella eller fördjupa sig i sin tro är något som kan innebära att vi växer som människor.

MediYoga med bön (jämna veckor)

Kom och lär dig MediYoga. Genom den forskningsbaserade MediYogan får du möjlighet att lära känna din kropp och själ, stärka självkänsla och självförtroende för att bättre kunna hantera negativa tankar, stress, rädslor och ångest. Detta kan i sig reducera osäkerhet samt motverka depression.

Passen leds av utbildad MediYoga-instruktör samt volontärer i församlingen. Medverkan är genom medlemskap i Svenska kyrkan, kostnadsfri.

Kom i ledig klädsel, mattor finns att låna. Alla medverkar efter egen förmåga och inga förkunskaper krävs. Kom gärna redan till morgonbönen kl 8.00 eller kl 9.00 med frukost däremellan.

Tid: Fredagar JÄMNA VECKOR kl 9.45-11.15

Vid frågor kontakta Emma Sturesson emma.sturesson (a) svenskakyrkan.se

Meditation i rörelse till musik  (ojämna veckor)

Genom en berättelse, ofta ur bibeln, får vi möjlighet genom enkla ledsagande, koreograferade och meditativt upprepade steg bryta invanda rörelsemönster samt reducera spänningar och låsningar. Andningen är viktig grund i vår rörelse.
Passet leds av AnneLi Amilon, präst i församlingen.

Kom i tid, i ledig klädsel och medverka efter egen förmåga - inga förkunskaper krävs! Du som vill gå in i kyrkan tidigare är välkommen att göra det i tystnad.

Kom gärna redan till morgonbönen kl 8.00 eller kl 9.00 med frukost däremellan.

Medverkan är genom medlemskap i Svenska Kyrkan, kostnadsfri.

Tid: Fredagar UDDA VECKOR kl 9.45-11.15

Har du frågor om passen? Kontakta: emma.sturesson (a) svenskakyrkan.se

Bibelsamtal

Vi träffas dagtid och samtalar om livet och bibelns texter, delar glädjeämnen och svårigheter i tro och vardag.

Tid: Onsdagar klockan 10.30-11.50 (i samband med lunchmusiken)

Plats: Åkersberga Kyrkliga Centrum

Vid frågor kontakta Lena Walderfelt, prästpå telefon 08-540 845 13 eller e-post lena.walderfelt (a) svenskakyrkan.se

Timmar för stillhet - Retreat med kristen djupmeditation

Välkommen till en dag där du får möjlighet till återhämtning. Vi använder oss av metoden Zazen – att sitta sig till stillhet. Zazen är att sätta sig ner och för en stund sluta upp med att medvetet sträva efter någonting särskilt. Bara koncentrera sig fullständigt på sin hållning, andning och sinnesinställning, här och nu, i ögonblicket.

Max 12 deltagare. Kostnadsfritt, lunch och fika ingår.
Tid: Nästa tillfälle uner våren 2018
Plats: Prästgården vid Österåkers kyrka
Info & anmälan: Maria Skogh 08-540 845 12 eller maria.skogh (a) svenskakyrkan.se

Hälsa för själen

Även själen behöver motion. Här hittar du övningar och tips som gör gott för själen.

Läs mer om friskvård för själen >>