Samtalsakut

Livsnära samtal kan leda till ökad självkännedom och insikt. Kontakta oss när du behöver prata med någon som har erfarenhet av att bearbeta och samtala kring kriser.

Livsnära samtal kan leda till ökad självkännedom och insikt. Syftet med Samtalsakuten är att erbjuda samtal som en hjälp till självhjälp. Kyrkans samtalsakut är en avskild plats där livsnära samtal kan äga rum mellan två personer. Personalen som du möter är utbildade samtalsterapeuter.

Du kommer till en telefonsvarare, lämna ett meddelande så ringer vi tillbaka.

Viktigt att veta!

•Vi kan ge samtalstider snabbt

•Samtalen är kostnadsfria

•Vi kräver inga remisser

•Inga journaler förs och tystnadsplikt råder

•Vi hjälper människor att ta eget ansvar för sin hälsa och sin livssituation

•Du kan vara anonym

Lite fakta om oss

•Kyrkans Samtalsakut har funnits i Österåker-Östra Ryds församling sedan 2005.

•Vi tar kontakt inom 48 timmar vardagar under dagtid och erbjuder tid inom en vecka.

•Vi har erbjudit varje besökare möjlighet till samtal som en hjälp till självhjälp.

•Samtalsakuten ingår i NÄSIS - Nätverket för Samtalsakuter i Sverige

•Personalen får regelbunden handledning av leg. psykoterapeut.

Emma Sturesson och Christer Bjälke heter vi som arbetar här.

Vi har alla grundläggande psykoterapiutbildning. Du får kontakt med oss och bokar tid genom att ringa till vår telefonsvarare. Där lämnar du ditt namn och nummer, så ringer vi upp så snart vi kan. Under helger har vi stängt. Du hittar oss i Åkersberga Kyrkliga Centrum, Bergavägen 13.

Kyrkans samtalsakut