Samtal om sorg

Alla människor är unika och ingen kan i egentlig mening dela din sorg. Ibland kan det ändå vara en hjälp att få dela sina tankar och erfarenheter med någon eller några som är i samma situation. I andras känslor kan man känna igen sig själv.

Varje människa reagerar på ett dödsfall av anhörig utifrån sin egen livssituation. När man varit med om ett dödsfall är det mycket vanligt att man funderar över livets mål och mening. Man kan då komma att omvärdera mycket av det som tidigare känts självklart.

I en samtalsgrupp ges möjlighet att möta och samtala med andra som befinner sig i en liknande situation.

Grupperna träffas regelbundet under en viss tid och leds av två diakoner. Inom tre till sex månader efter dödsfallet skickar vi ut ett brev till dig, om en informationsträff, där du får veta mer om samtalsgrupper om sorg. Vill du hellre komma på enskilda samtal så går det också bra.

Vid frågor eller önskemål om samtal

Maria Skogh

Elisabeth Rydström