Samtal med präst & diakon

För samtal om liv och död, om tro, hopp och kärlek och mycket mer är du välkommen till ett möte med någon av församlingens präster eller diakoner.

Du behöver varken vara medlem eller ha en religiös övertygelse för att tala med en präst eller en diakon. Diakoner har tystnadsplikt och samtal med präst sker under absolut tystnadsplikt. Samtalen är kostnadsfria.

Bikt, som också finns i vår kyrka, är en personlig bekännelse inför Gud av sådant som gått snett och som man kanske ångrar. Bikten sker alltid i anslutning till ett själavårdssamtal med en präst. Prästens tystnadsplikt är absolut vilket betyder att den inte kan brytas, inte ens av en domstol.

Präster och diakoner finns tillgängliga dagtid, men du måste ringa och boka en tid i förväg. På kvällar, nätter, helger och i semestertid kan du vända dig till jourhavande präst.

När något tynger en människa så att det inte går att uthärda till morgondagen finns det möjlighet att ringa Jourhavande präst varje natt kl 21.00–06.00. De nås via SOS larmnummer, tel. 112.  Där begär man att få tala med Jourhavande präst.

Boka tid för samtal med präst eller diakon

Elisabeth Rydström

Diakon, Volontärsamordnare