Österåker-Östra Ryds församling

Prata med oss

Kontakt

Österåker-Östra Ryds församling Besöksadress: Bergavägen 13, 18430 ÅKERSBERGA Postadress: BOX 46, 18421 ÅKERSBERGA Telefon: +46(8)54084500 E-post till Österåker-Östra Ryds församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Samtal med präst & diakon

För samtal om liv och död, om tro, hopp och kärlek och mycket mer är du välkommen till ett möte med någon av församlingens präster eller diakoner.


Du behöver varken vara medlem eller ha en religiös övertygelse för att tala med en präst eller en diakon. Diakoner har tystnadsplikt och samtal med präst sker under absolut tystnadsplikt. Samtalen är kostnadsfria.

Bikt, som också finns i vår kyrka, är en personlig bekännelse inför Gud av sådant som gått snett och som man kanske ångrar. Bikten sker alltid i anslutning till ett själavårdssamtal med en präst. Prästens tystnadsplikt är absolut vilket betyder att den inte kan brytas, inte ens av en domstol.

Präster och diakoner finns tillgängliga dagtid, men du måste ringa och boka en tid i förväg. På kvällar, nätter, helger och i semestertid kan du vända dig till jourhavande präst.

Jourhavande präst

När något tynger en människa så att det inte går att uthärda till morgondagen finns det möjlighet att ringa Jourhavande präst varje natt kl 21.00–06.00. De nås via SOS larmnummer, tel. 112.  Där begär man att få tala med Jourhavande präst.

 

Boka tid för samtal med präst eller diakon

Elisabeth Rydström

Elisabeth Rydström

Österåker-Östra Ryds församling

Diakon, Volontärsamordnare

Maria Skogh

Maria Skogh

Österåker-Östra Ryds församling

Diakon

Direkt: 08-540 845 12

Ullakarin Westlin

Ullakarin Westlin

Österåker-Östra Ryds församling

Diakon

Direkt: 08-540 845 70