Psalmer & musik begravning

Tillsammans med präst och musiker är du välkommen att prata om valet av psalmer och musik på en begravning. Här får ni förslag på psalmer och lite bra ”att-tänka-på” när det gäller musiken.

För att kunna förmedla känslan av närhet och äkthet i samband med en begravning, värnar vi om den levande musiken vid våra gudstjänster.

Musikupplägg för begravningsgudstjänsten

Det här ingår:
• Organisten rekommenderar passande orgelmusik vid in- och utgången samt vid avskedstagandet.
• Två till tre psalmer ur svenska psalmboken eller annat som tillhör Svenska kyrkans sångskatt.
• Ackompanjemang till ett eller två ev. solistframträdanden.

Om ni vill ha med en solist

För att upplevelsen ska bli så fin och rik som möjligt är det bra om solisten har viss erfarenhet att framträda i offentliga sammanhang.

Att tänka på:

• Organisten behöver ha noter, samt kontakt med solisten senast en vecka före begravningen.
• Noterna ska vara i den tonart som solisten sjunger eller spelar. Det räcker alltså inte med text och ackordanalys, Youtube- eller Spotifylänk.
• Repetition sker ca en timma före begravningsgudstjänsten.

Tips på psalmer vid begravning

Här nedan är några förslag till psalmer. Vill du lyssna på dem så kan du söka via t.ex. Youtube.

169 I himmelen
172 De skall gå till den heliga staden