Mötesplatser

Hos oss finns aktiviteter och samvaro för alla åldrar - för både kropp och själ. Yoga, personlig utveckling, utforska kristen tro, pyssla, samtala och träffas över en kopp kaffe, dela en sopplunch eller "bara få vara".

Mötesplatser

Morgonbön med frukost

Unna dig en stunds lugn och ro, ett tillfälle för reflektion och stillhet. Varje fredag är du välkommen att tillsammans med några av oss som arbetar i kyrkan och andra församlingsbor mötas i bön och sedan äta en gemensam frukost till självkostnadspris.

Tid: Fredagar kl 8.00-8.15 & 9.00-9.15

Plats: Åkersberga Kyrkliga Centrum

Info & kontakt: Ullakarin Westlin, 08-540 845 70, ullakarin.westlin (a) svenskakyrkan.se

Tisdagsträffar - middagsbön och lunch

En mötesplats för dig som har en ledig stund över på dagen och som gärna delar en måltid i sällskap med andra. Vi inleder med en kort andakt, ibland med musik, ibland bara text och bön. Middagsbönen hålls varje tisdag kl 12.00 i Åkersberga kyrka och efterföljs av en lättare lunch till självkostnadspris (40 kr).

13/12 Bohuslänsk torsksoppa
19/12 Risgrynsgröt med skinksmörgås

Med reservation för ändringar

Tisdagsträff med program

En gång i månaden kommer en gäst i anslutning till tisdagens middagsbön. Programmet är ca 40 minuter och kan vara ett musikaliskt framförande eller ett föredrag.

Kommande program som startar kl. 13.00 är

12 december Luciakonsert - med elever från Tråsättraskolan

Café-prata-svenska

Du som vill träna din svenska, kom till oss. Vi dricker kaffe, har trevligt tillsammans och pratar svenska. Ingen föranmälan, det är bara att komma. Ingen kostnad.

Tid: Tisdagar, kl 14.00-16.00

Plats: Åkersberga Kyrkliga Centrum, Bergavägen 13

Info & kontakt: Elisabeth Rydström, 08-540 845 81, elisabeth.rydstrom (a) svenskakyrkan.se

Språklek för barn

En mötesplats för barn och familjer som vill träna på det svenska språket.

Plats: Åkersberga Kyrkliga Centrum, Bergavägen 13

Info & kontakt:  Elisabeth Rydström, 08-540 845 81, elisabeth.rydstrom (a) svenskakyrkan.se

Fika på Kyrktorget

Välkommen till kyrktorget i Åkersberga Kyrkliga Centrum som är öppet för besök måndag-torsdagar klockan 10-17, fredagar stänger vi klockan 15.00. Här kan du sitta ner en stund, läsa en tidning och ta en kopp kaffe.

Gemensam fika har vi på onsdagar, torsdagar och fredagar kl 14.00. Då bjuds det på fika på kyrktorget . Kom och träffa nya och gamla vänner. Alla är varmt välkomna!

Studiestöd & läxhjälp

Du som studerar på gymnasiet eller Komvux kan få studiestöd och läxhjälp av volontärer med lärarerfarenhet. Ingen avgift.

Hållplats Vasagården

Mötesplats för daglediga i Rydbo med fika och pratstund. Kaffe och smörgås 20 kr.

Tid: Torsdagar klockan 13.30-15.30

Plats: Vasagården, Rydbo.

Info & kontakt: Catarina Söderlind, 08-540 845 31, catarina.soderlind (a) svenskakyrkan.se

Skaparro

Alla dagar har sina möjligheter och sina svårigheter. Har du en stund över att dela med oss? Vi är en grupp som ses på onsdagar.  Vi samtalar och resonerar kring olika teologiska teman,  med ord och bild. Givande men enkelt och kravlöst.

Tid: Onsdagar kl 9.30-11.30 (start 14/2 -18)

Info & kontakt: Birgitta Kvist, telefon 070-532 31 38

Andakter & musikstund på äldreboenden

En dag per månad håller vi andakter och ordnar musikstunder på de flesta av kommunens boenden. Musiker, präst, volontär och en diakon kommer då på besök.

Österåkers kyrkliga syförening

Syföreningen syr och stickar, umgås och dricker kaffe. En gång om året ordnas basar och insamling görs till behövande. År 2018 blir Österåkers kyrkliga syförening 100 år!

Tid: Torsdagar, jämna veckor, kl 13.00-15.00.
Info & kontakt: Gunnel Kjäll, telefon 08-540 231 57

Livsnära samtal för kvinnor

En grupp för dig som identifierar dig som kvinna och vill samtal om frågor mitt i livet. Vill du vet mer kontakta Karolina Bahr.

Tid: Tisdagar klockan 19.00
Info & kontakt: karolina.bahr (a) svenskakyrkan.se

Bara för män, livsnära samtal

En grupp för dig som identifierar dig som man och vill prata med andra män om det som ligger dig närmast, eller bara träffas och umgås.

Tid: Torsdagar klockan 19.00
Info & kontakt: Ulf Edquist, volontär, telefon 070-408 08 62