Lokaler

Församlings- och prästgårdarna som hör till våra kyrkor finns att hyra för bröllop, dop och begravning.

Österåkers Prästgård

Intill Österåkers kyrka ligger Prästgården. På nedervåningen inryms ett stort kök med full servisutrustning, en större matsal och två mindre rum med plats för 90 sittande gäster. Prästgården används bl a för servering av kyrkkaffe vid gudstjänster. I samband med begravning arrangerar församlingen begravningskaffe mot avgift, inklusive serveringspersonal. Lokalen kan hyras för eget bruk endast vid dopkaffe (1100:-) och bröllopsfest (4600:-). Man hyr då från kl. 7.00 på lördag morgon till kl. 7.00 på söndag morgon.

Övervåningen inrymmer två lekrum och ett lite större samlingsrum. Här bedrivs bl.a. öppen förskola och scoutverksamhet. Övervåningen hyrs inte ut.

Tillgänglighetsanpassning:
- Ramp vid entrén finns

HITTA TILL ÖSTERÅKERS PRÄSTGÅRD

Österåkers kyrkas prästgård

Besöks- och budadress: Össebyvägen 70 (detta är ej postadress)

Med SL: Buss nr 623 är den buss som kommer närmast. Hållplats Össebyvägen, ca 1 km att gå. Se www.sl.se

Med bil: Från väg 276 (Roslagsvägen) svänger du in på Sockenvägen. Se skyltning Österåkers k:a.

Acreliussalen

Lokal för borgerliga begravningar och icke-religiösa begravningsceremonier. Lokalen är därför fri från religiösa symboler.

Adress: Össebyvägen 70 i Åkersberga, d.v.s. samma som för Österåkers kyrka

Vasagården

Denna församlingsgård som hör till Östra Ryds kyrka ligger i samhället Rydbo, en knapp kilometer från kyrkan. Övervåningen inrymmer en stor matsal i vinkel som totalt inrymmer 60 sittande gäster, men kan delas av till mindre enheter. I samband med begravning arrangerar församlingen begravningskaffe mot avgift, inklusive serveringspersonal. Lokalen kan hyras för eget bruk endast vid dopkaffe (1100:-) och bröllopsfest (4600:-). Man hyr då från kl. 7.00 på lördag morgon till kl. 7.00 på söndag morgon.

Lokalen används också för körövningar och församlingskvällar. I bottenvåningen finns rymliga lokaler för kyrkans barnverksamhet, öppen förskola och scouter.

Vasagården vid Östra Ryds kyrka

Tillgänglighetsanpassning:
- Hiss till församlingsvåningen
- Handikapp-WC

HITTA TILL VASAGÅRDEN

Besöks- och budadress: Brahevägen 14, Rydbo (detta är ej postadress).

Med SL: Roslagsbanan till Rydbo station och gå 700 m. Eller buss 670 till Östra Ryds kyrkväg och gå 700 meter mot Rydbo. Se www.sl.se

Med bil: Kör väg 274 mot Vaxholm. Sväng vänster in mot Rydbo.

Scoutstugan Prästtorp

Scoutstugan Prästtorp som tidigare hyrdes ut av Österåker-Östra Ryds församling har överlåtits till Österåkers scoutkår.