Körer för vuxna

Forskning visar att körsång är rena rama friskvården. Förutom körsångens positiva effekter på hjärtat är körsång bra för lungorna och humöret. Välkommen att sjunga med oss.

KÖREN GLORIOUS GOSPEL CHOIR

Gospelkören är en kör för alla som gillar att sjunga glad och svängig musik. Här får du möjlighet att utmana dig själv och utveckla din sångglädje. GLORIOUS GOSPEL CHOIR är en välkomnande och personlig kör där glädje, energi, uppmärksamhet och omsorg står i centrum.

Körledaren Christina Nordstrand har lång och bred erfarenhet av artisteri och musikbranschen bl.a. inom jazz, revy & musikal, komponerande och musikpedagogik.

Dag & tid: Torsdagar kl. 19.00–21.00
Plats: Åkersberga Kyrkliga Centrum
Info & anmälan: Christina Nordstrand, musiker, 070-471 47 16, christinanordstrand (a) gmail.com

KÖREN EXAUDI

En blandad kör för dig som fyllt 18. Kören sjunger allt från visor och folkmusik till klassisk musik. Med jämna mellanrum ordnas körläger och körresor.

Dag & tid: Torsdagar kl 19.00–21.30
Plats: Åkersberga Kyrkliga Centrum
Info & anmälan: Christina Björsund, kyrkomusiker, 08-540 845 33, christina.bjorsund (a) svenskakyrkan.se

KÖREN TONKRAFT – en kör för alla

En kör som ger dig, som kanske tidigare aldrig vågat, en möjlighet att sjunga i kör. Kören är öppen för alla, och vi sjunger för att det är roligt och hälsosamt. Vårkonsert och julkonsert ingår i programmet.

Dag & tid: Onsdagar kl 19.15-20.45
Ledare: Per Björsund och Christina Björsund

KAMMARKÖREN NON SILENTIUM - en kör för dig med erfarenhet av att sjunga i kör

Kören har en bred repertoar och har alltid satsat på musikalisk utveckling. Utöver gudstjänstmedverkan ger kören en till tre konserter per termin. 2007 blev kören tilldelad en guld- och en silvermedalj i "Malta International Choir Competition".

Dag & tid: Måndagar kl 19.00-21.30
Plats: Åkersberga Kyrkliga Centrum
ledare: Urban Westerlund, kyrkomusiker, 08-540 845 42, urban.westerlund (a) svenskakyrkan.se

KÖREN LAUDATE

Kören medverkar främst i gudstjänster och musikmässor, men har också en viss konsertverksamhet. Kören Laudate har gjort resor i både Sverige och utomlands. Ibland repeterar kören tillsammans med Östra Ryds kyrkokör.

Dag & tid: Tisdagar kl 19.00–21.30

ÖSTRA RYDS KYRKOKÖR

Denna kör är församlingens äldsta. Repertoaren är bred, från psalmsång till fyrstämmig a cappella. Kören har varit både i Skottland, Jersey och Italien på körresor.

Dag & tid: Tisdagar kl 19.00-21.30
Plats: Vasagården i Rydbo och  ibland i Åkersberga kyrka tillsammans med kören Laudate
Info & anmälan: Per Björsund, kyrkomusiker, 08-540 845 37, per.bjorsund (a) svenskakyrkan.se

TORSDAGSKÖREN – vuxenkör på dagtid

Vill du sjunga i kör, är ledig på dagarna och har någon körvana, har du här en möjlighet. Vi sjunger i stämmor och kommer gemensamt fram till en repertoar utan krav på att framföra den inför publik.

Dag & tid: Torsdagar kl 13.00-14.00
Plats: Åkersberga Kyrkliga Centrum, församlingssalen
Info & anmälan: Magnus Holmlund, kyrkomusiker, 08-540 845 38, magnus.holmlund (a) svenskakyrkan.se