Konserter, kör & musikgudstjänster

Musiken har en central plats hos oss och vi har ett brett utbud av musikaliska evenemang. Välkommen att delta i våra körer, konserter och andra kulturella möten. Musiken bidrar till gemenskap mellan människor och i gudstjänsten spelar den en viktig roll.

I församlingens finns för närvarande fem barnkörer, två ungdomskörer och åtta vuxenkörer samt en kammarorkester, som deltar i gudstjänstlivet och i konserter med sin sång och musik. Ibland ger de egna konserter och ibland har de gemensamma framföranden. Här finns också ett orgelsällskap. Välkommen att ta del av en musikalisk upplevelse!

Tycker du eller dina barn om att sjunga? Sök efter en körgrupp som kan passa er. Kontakta sedan ledaren för frågor och anmälan.

Musik i våra kyrkor

Musikgudstjänster innehåller mycket musik, ofta med körer, solister eller ensembler. De har ofta ett enklare gudstjänstinslag, kanske med en kort meditation eller bön. Ibland inbjuder församlingen också till olika typer av konserter. Ett exempel är serien med "Sommarkonserter" som hålls varje år. Du kan också lyssna till kort lunchmusik i Åkersberga kyrka med efterföljande lunch.

Aktuella musikgudstjänster, konserter och körer

För kommande musikevenemang, se nedan. Du kan också söka efter en särskild aktivitet i kalendern.