Konfirmander berättar

Varför valde du att konfirmera dig?

FELICIA, konfirmand 2014

”Jag hade funderat ett tag på att bli konfirmand, en av mina föräldrar gjorde det, och så hade jag en kompis som också ville konfirmera sig. Jag hade också hört av andra som hade konfirmerat sig, och de tyckte verkligen inte att jag skulle missa det! Det var en riktigt rolig och givande upplevelse - jag fick träffa nya personer som jag sedan åkte på ett mysigt läger med, men sedan fick jag också fördjupa mig inom kyrkan på olika sätt som var intressant. Om du väljer att konfirmera dig får du en upplevelse som du kommer att minnas flera år framåt. Du får nya kunskaper, både om dig själv och om kyrkan, samtidigt som du får lära känna nya, härliga människor!"

LINNÉA, konfirmand 2013

”Jag bestämde mig för att konfirmera mig för att jag var nyfiken på världen och mig själv. Sedan hade jag flera vänner som också ville konfirmera sig. Min konfirmandtid är någonting jag håller nära hjärtat, det var inte bara fantastiskt roligt, men det gav mig också nya vänner och en möjlighet att se världen ur ett annat perspektiv. Medan jag trodde att jag endast skulle lära mig om Gud och om tro, så fick jag istället lära känna mig själv. Om man har möjlighet till att bli konfirmand så tycker jag absolut att man ska ta chansen. Inte bara är det en bra erfarenhet och en helt ny upplevelse, men det är också sjukt roligt och någonting som man kommer att komma ihåg för resten av livet!"

ADAM, konfirmand 2012

”Min konfirmationstid kommer jag aldrig att glömma. Det hela började med att jag och min kompis båda fick hem en broschyr. Till slut bestämde vi oss för att gå. Man fick träffa och lära känna nya människor och ta del av, samt dela med sig av, synen på bland annat livet, Gud och kärlek. Vi var på sommarläger. Sedan fick man träffa alla igen under hösten. Då fick vi tillsammans planera vår konfirmation. Konfirmationstiden var verkligen trevlig."

AMANDA, konfirmand 2010

”För mig var det ett självklart val att konfirmera mig då jag gått på kyrkis, sjungit i kör och varit med på andra aktiviteter i kyrkan innan. Sedan berättade alla vänner som konfirmerat sig om hur roligt de hade haft det. Och det blev bättre än vad jag hade förväntat mig att det skulle vara. Många tror att det är som att sitta i skolbänken och lära sig om Gud, men det är mer diskussioner om livet och man lär sig mer om sig själv än man lär sig om Gud. Man träffar också mycket nya vänner. Jag rekommenderar absolut andra att konfirmera sig.”

JOHANNES, konfirmand 2010

”Min kusin hade konfirmerat sig och hon berättade att det var jätteroligt. Inte alls bara prat om Gud som man kanske tror att det är. Och det visade sig att hon hade rätt, det var väldigt roligt och någonting jag verkligen kan rekommendera. Vi hade väldigt bra ledare också så nu håller jag själv på att utbilda mig till ledare. Det är väldigt lärorikt och en erfarenhet som kan vara bra att ha i framtiden.”