Bibelskola i Kina

Församlingen har ett samarbete med en bibelskola i Zhoukou i centrala Kina, där vi tidigare också varit involverade i ett aids-projekt tillsammans med SIDA.

Biståndsprojekt i Kina

Zhoukou i Kina är vår vänförsamling sedan 2009. Det började med ett projekt för familjer drabbade av hiv/aids. Den kvinnliga läkaren Li, arbetar inom ramen för aidsprojektet med att sprida kunskap om sjukdomen, med att göra hembesök, hantera medicinering och ge stöd till anhöriga.

Bibelskola och utbildning

Aidsprojektet med stöd från Österåkers/Östra Ryds församling och SIDA är nu avslutat. Vårt nästa samarbete gäller kyrkan och bibelskolan i staden Zhoukou som är huvudorten i ett område med 12 miljoner invånare. 500 000 kristna i 1 200 större och mindre kyrkor leds av 6 pastorer och 4000 som gått bibelskola. Pastor Ma är kyrkans ledare i Zhoukou med omnejd. Mr Wu är ledaren för de sociala projekten. Mick och Magnus Lidbeck från Österåker har vid flera tillfällen deltagit i undervisning i själavård på bibelskolan. Vår församling Österåker-Östra Ryd stöder bibelskolan med kollekter till stipendier för elever och bidrag till lärarlönerna.

Vill du bidra till detta projekt skänk din gåva via SWISH-nummer 1230 428 243 och skriv 5 i meddelandefältet.