Begravningsplats & kyrkogårdar

Här kan du läsa om församlingens olika begravningsplatser. Klicka på kyrkans namn för att läs mer om den.

Begravningsplats

Garnsvikens begravningsplats

En kilometer väster om Österåkers kyrka ligger församlingens senast anlagda begravningsplats – Garnsviken. Begravningsplatsen har också en minneslund. Här finns ett kapell som används i samband med urnsättningar.

I en stilla skogsglänta ligger minneslunden på Garnsvikens begravningsplats. Här grävs askan ned på omärkt plats. Anhöriga får ej närvara vid nedsättningen. Här finns inga gravstenar. Blommor och ljus placeras på anvisad gemensam plats.

Adress: Sundtorpsvägen 38 (vid beställning av färdtjänst)

Kyrkogårdar

Österåkers kyrkogård

Vid Österåkers kyrka finns en kyrkogård. I den östra delen av kyrkogården finns en minneslund med en vacker damm som genomströmmas av en naturlig bäck samt en askgravlund med minnesstenar.

I askgravlunden på Österåkers kyrkogård grävs den avlidnes aska ned på en omärkt plats. Anhöriga får närvara vid nedsättningen. En bronsplatta med den avlidnes namn sätts upp på en av minnesstenarna som finns i anslutning till askgravlunden. Blommor och ljus placeras på anvisad gemensam plats.

Adress: Össebyvägen 70 (vid beställning av färdtjänst)

Östra Ryds kyrkogård

Vid Östra Ryds kyrka finns en kyrkogård. I den östra delen av kyrkogården finns en minneslund med vacker utsikt över fälten och Kyrkviken.

I minneslunden grävs askan ned på omärkt plats. Anhöriga får ej närvara vid nedsättningen. Här finns inga gravstenar. Blommor och ljus placeras på anvisad gemensam plats.

Adress: Östra Ryds kyrkväg 21 (vid beställning av färdtjänst)