Begravningsombud

Om du inte är medlem i Svenska kyrkan har du inte har rätt till begravning enligt Svenska kyrkans ordning, utan måste begravas borgerligt. När det gäller val av gravplats och gravskick är alternativen desamma för medlem och icke medlem.

Värt att påpeka är att utträde och inträde i Svenska kyrkan har omedelbar verkan. Man har alltså efter utträdesdagen inte rätt till begravningsgudstjänst.  I motsatt fall har man rätt till gudstjänst dagen efter inträdet.

De anhöriga kan vid borgerlig begravning anlita en officiant som inte är präst. Församlingen är enligt kyrkoordningen skyldig att upplåta lokal för borgerlig begravning.

Från länsstyrelsen finns utsett ett ombud som ska ombesörja begravningsverksamhetens kvalitet för de icke kyrkotillhöriga.

Begravningsombud för denna församling är:

Johan Carselind
Kontaktinfo: johan.carselind (a) greenlandscaping.se