Barnkörer

TONBILDARNA för 4 - 6-åringar

Vi övar på att hitta våra sångröster och att använda dem på ett sunt sätt, bl.a. genom olika typer av röst- och sångövningar. Vi övar rytmer genom bl.a. klappövningar och vi kopplar ihop lyssnande med rörelse och härmning. Och så, framför allt, sjunger vi en massa sånger av olika slag.

Dag & tid: måndagar kl.15.30-16.10 eller kl.16.20-17.00
Info & anmälan: Liv Skareng, 073-653 16 48, liv.skareng (a) svenskakyrkan

KÖREN MUSICANTERNA för barn i årskurs 1 och 2

Vi sjunger sånger, tränar rösten och utvecklar vår musikalitet. Musicanterna medverkar ibland i familjegudstjänsterna. Från vissa skolor hjälper vi till med hämtning och följer barnen till kören.

Dag & tid: Tisdagar kl. 15.45-16.30
Info & anmälan: Liv Skareng, 073-653 16 48, liv.skareng (a) svenskakyrkan

KÖREN RÄTTA TAKTER för flickor i årskurs 3 och 4

I Rätta Takter utvecklar vi rösten, sjunger massor av sånger och lär oss noter på ett lekfullt sätt. Kören medverkar ibland i familjegudstjänster och sjunger emellanåt med andra körer.

Dag & tid: Tisdagar kl 15.45-16.30
Plats: Åkersberga Kyrkliga Centrum
Info & anmälan: Cecilia Olsson, kyrkomusiker, 08-540 845 32, cecilia.olsson (a) svenskakyrkan.se

ÖSTERÅKERS GOSSKÖRS ASPIRANTER för killar i årskurs 1-2

Detta är för de killar som vill lära sig sjunga både på gehör och efter noter. Vi tränar våra röster och sjunger med de ljusa rösterna stämbanden är lämpade för i denna ålder. Vi sjunger blandad repertoar men med inriktning på att alla ska lära sig noter och på sikt kunna orientera sig i ett riktigt körpartitur.

Dag & tid: Tisdagar kl 16.15-16.45
Plats: Åkersberga Kyrkliga Centrum
Info & anmälan: Per Björsund, kyrkomusiker, 08-540 845 37, per.bjorsund (a) svenskakyrkan.se.

ÖSTERÅKERS GOSSKÖR för killar i årskurs 3-9

Vi utvecklar våra röster och sjunger i stämmor, både på gehör och efter noter. Vi jobbar med rytm och formkänsla spelar Djembetrummor m.m. Gosskören medverkar ibland i gudstjänster och på konserter.

Dag & tid: Tisdagar kl 16.45-17.45

CECILIAKÖREN FÖR flickor från ÅRSKURS 5

Vi sjunger i stämmor och får prova att sjunga i flera olika musikstilar. Ceciliakören brukar medverka på gudstjänster ett par gånger per termin och samarbetar ofta med andra körer. Luciakonserter, kördagar och musikutflykter ingår i programmet. Kören delas in i två grupper.

Dag & tid: Onsdagar kl 16.00-17.30
Plats: Åkersberga Kyrkliga Centrum
Info & anmälan: Cecilia Olsson, kyrkomusiker, 08-540 845 32, cecilia.olsson (a) svenskakyrkan.se